Vrei să ai mai mulți clienți în local? Servește preparate la grill!

Indiferent de ceea ce cred mai nou unii, friptura la gratar nu este un soi de mâncare importat de peste Ocean, românii sunt dintotdeauna mari mâncători de carne friptă.

Grătarul, un echipament HoReCa pe care trebuie să-l ai

Un grătar profesional a devenit un echipament excelent de a transforma gătitul într-o oportunitate de a mânca un preparat delicios și foarte sănătos.

Trebuie să începem prin a spune că termenul de “grătar” poate însemna, conform DEX online, atât o tehnică specială de gătire, cât și echipamentul gastronomic în sine.

Grătarul, privit din a doua perspectivă, poate să fie electric, pe gaze, cu cărbuni, poate să fie compact, combinat, ca să nu mai vorbim de mărime și formă.

Chiar și tehnica de gătire a cărnii și legumelor pe grill poate să fie și ea mai simplă sau mai avansată.

Cu titlul de curiozitate, putem spune că s-au inventat în lume chiar și modele de grill care acum pot fi controlate de pe smartphone!!!

Grătarul este un echipament staționar sau portabil, unde produsele alimentare sunt gătite datorită radiației termice degajate prin arderea gazelor, a lemnului, cărbunelui sau datorită unor încălzitoare electrice.

Mai nou, există și grătare cu lavă vulcanică care au avantajul că elimină pericolul noxelor degajate de către cărbunii clasici care sunt încă utilizați în trecut.

Manevrarea unui grătar profesional este simplă. Grill-urile sunt ușor de asamblat și de curățat, nu necesită îngrijiri delicate, pot fi utilizate cu randament maxim vreme îndelungată.

Versatilitatea grill-ului, sursă de inspirație pentru orice bucătar

Pe grătar nu se poate găti doar carne de porc, de pui, pește, ci se pot și gratina diverse legume, cașcaval, ciuperci, nuci, sendvișuri, pizza, porumb etc.

O friptură cu o crustă crocantă și o umplutură suculentă cu aromă unică și un gust special, așa arată o carne gătită la grătar.

Cu ajutorul grill-ului se pot găti aproape orice tip de produse, mai mult sau mai puțin pretențioase, în ceea ce privește mărimea bucăților ce se frig, de conținutul de apă și suport. Un grill poate să fie amplasat nu doar în bucătărie, ci și afară, pe terasa localului respectiv.

O friptură la un grătar este mai convenabil de făcut decât la un cuptor, deoarce nu mai sunt necesare sosuri, condimente, plus că oferă mai multe oportunități de gătire și, deloc de neglijat, se pot prepara diferite tipuri de produse în același timp.

Totul fără a se folosi cine știe ce ingrediente speciale, care nici nu sunt întotdeauna la îndemână. Mâncarea la grill este preparată extrem de rapid, este diversificată, suculentă și are o crustă delicioasă. Este potrivită pentru orice anotimp, în condițiile în care păstrează maximum de substanțe nutritive în conținut.

Preparate la grătar pentru vegetarieni

Multe tipuri de mâncare la grătar sunt incluse și în dietele de slăbit.

În ultimii ani, legumele la grătar au început să ia locul cărnii. Este normal să se întâmple așa din moment ce alimentele vegetale au conținut scăzut de calorii, un gust excelent și foarte multe oligoelemente.

Legumele se gratinează rapid la grătar și pot constitui o mâncare excelentă, ușoară, recomandabilă pentru aproape oricine. Ele se pot găti atât vara cât și iarna, sunt produse ieftine, ușor de procurat și sănătoase, se pot pune direct pe grătar sau, dacă se dorește, într-o tigaie așezată pe grătar.

Ce vegetale se pot gratina astfel? Dovlecei, ceapă roșie, ardei capia, ciuperci, sparanghel, vinete și multe altele. Inclusiv roșiile pot să aibă un gust foarte apetisant după ce sunt fripte vreme de câteva minute la grătar.

Nu toată lumea dorește să mănânce legume crude, așa încât grătarul va fi soluția perfectă de rezolvare a acestei probleme care va transforma alimentele vegetale în gustări excelente sau în garnituri delicioase bune de savurat lângă orice tip de carne. Au un conținut scăzut de calorii, de aceea pot fi incluse în cele mai stricte diete.

Și totul preparat cu un echipament gastronomic aparent modest: grătarul profesional. Ia-l acum de la TC Romania Crown Cool!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here