Vrei o piele fără pete, fără riduri și fără cearcăne? Află ce recomandă dermatologii!

Moda machiajelor stridente și a celor care acoperă tenul cu straturi groase de fond de ten și pudră a trecut. Hollywoodul a dat tonul: recent, Jennifer Lawrence nu s-a temut să-și arate ușoare cearcăne pe coperta Vanity Fair. Iar Drew Berrymore zâmbește larg dintr-o fotografie postată pe Instagram, fără urmă de make-up, alături de Gwyneth Paltrow și Cameron Diaz, în aceeași ipostază.

Dr Leventer Mihaela

Am văzut cu toții recent calendarul Pirelli, odă a frumuseții naturale, și să nu o uităm pe Alicia Keys care, de câteva luni, nu mai folosește strop de fard. Frumusețile lumii au găsit calea să strălucească la 20, 30 și peste 40 de ani, fără retușuri grafice. Însă o piele întinsă, cu riduri discrete și cu multă luminozitate se menține cu infuzii de cosmetice, lasere performante și umpleri discrete.

„Din punct de vedere estetic, zonele a căror corecție dă cea mai mare satisfacție sunt șanțurile nas-gură, colțurile gurii și șanțurile care se întind între buză și menton, ridurile încruntării, dar și zona pomeților, corecția gropițelor, ridicarea volumetrică a sprâncenelor, corecția zonei tâmplelor, mărirea buzelor. Azi se mai practică și corecția volumetrică a mâinilor descărnate, a celulitei sau feselor prea mici etc. Când vorbim de volumetria feței, ne referim, de obicei, la reconturarea obrajilor și la corecția cearcănelor și a mentonului”, descrie medicul dermatolog Mihaela Leventer harta frumuseții care astăzi se redesenează cu neuromodulator și acid hialuronic.

Injectările se pot face la orice vârstă, însă medicul Mihaela Leventer le recomandă la vârsta maturității. De altfel, după 40 de ani, pielea plătește un tribut scump expunerilor la soare din tinerețe prin pete, scăderea fermității și riduri accentuate. Mai mult, vacanțele exotice din sezonul rece sunt o traumă în plus pentru tegumentele amatorilor de plajă.

“Pierderea fermității pielii după bronz se corectează cu CO2 Active FX sau laserul Fraxel combinat cu ședințe de radiofrecvență. În felul acesta, se obține o creștere a tonusului cutanat, cu reducerea laxității mai ales în zona obrajilor. Cât despre zona decolteului, deseori neglijată, tratamentul cel mai eficient, cel care reduce această problemă dermatologică, este o combinație de lasere cu tratament IPL. Eu recomand ședinte alternative în ritm de una pe lună, cu Pulsed Dye laser, CO2 Active FX și IPL. Uneori, este necesară și o hidratare accelerată și aceasta se face cu mezoterapie cu acid hialuronic fluid”, declară dr. Leventer despre procedurile care redau multor paciente un aspect întinerit al pielii.

Zilele mohorâte de toamnă și iarnă, fără pic de soare, sunt un respiro pentru o piele expusă excesiv la ultraviolete în sezonul cald. Dar sunt și o bună perioadă pentru a scăpa de pete prin diverse tehnologii laser sau prin proceduri de peeling.

“Pentru șanțul cearcănului, se optează în prezent pentru injectarea cu canule subțiri de acid hialuronic destinat acestei regiuni. Față de grăsime, acidul hialuronic are avantajul unei proceduri care se efectuează în timp scurt, cu efect imediat vizibil de îmbunătățire naturală, iar rezultatul rezistă fără probleme un an. Nu sunt nici vânătăi, nici umflături nedorite la această procedură. Dacă cenușiul zonei este problema, atunci laserul vascular este soluția. Când pungile de sub ochi sunt prea mari, se poate opta pentru remodelarea lor cu laserul CO2 ultrapulsat de la Lumenis”, așa arătă opţiunile anticearcăn aplicat de medicul dermatolog de top Mihaela Leventer pacientelor sale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here