VIDEO 9 lucruri mai puțin cunoscute despre filmul „Maleficent“, difuzat de Antena 1

Filmul „Maleficent“ le va oferi telespectatorilor Antena 1 sâmbătă, 11 februarie, de la ora 20.00, o poveste clasică Disney, cu prinți, prințese, tărâmuri magice și creaturi fantastice, care a câștigat nouă premii și a avut 41 de nominalizări, printre care și una la premiile Oscar în categoria ”Cele mai bune costume”.

Maleficent

Povestea vrăjitoarei care a aruncat blestemul somnului etern asupra prințesei Aurora din ”Frumoasa din pădurea adormită” va fi întruchipată de actrița Angelina Jolie, care a fost și unul dintre producătorii executivi ai filmului.

Mai jos puteți afla nouă lucruri mai puțin cunoscute despre ”Maleficent”:

1. Copiii Angelinei apar și ei în film. Vivienne Jolie – Pitt o interpretează pe Aurora în copilărie și a fost aleasă în special pentru că era singurul copil care nu se speria la vederea actriței în costumul de vrăjitoare, recunoscând-o pe mama ei. Pax și Zahara Jolie – Pitt și-au făcut debutul pe marele ecran, apărând într-un cadru la curtea regelui în timpul botezului prințesei Aurora.

2. Angelina Jolie a fost foarte implicată în producția filmului și în deciziile legate de aspectul personajului său. Ea a lucrat îndeaproape cu designerii de costume și machiaj pentru ca apariția lui Maleficent să fie cât mai înspăimântătoare. Deși reprezentanții Disney au sperat ca frumusețea actriței să fie de asemenea un atu al producției, actrița a insistat ca personajul vrăjitoarei să-și mențină înfățișarea înfricoșătoare din desenul animat ”Frumoasa din pădurea adormită”.

3. Ea și-a construit discursul și accentul asemănător cu cel al vocii originale, ca un omagiu adus actriței Eleanor Audley, cea care i-a dat viață lui Maleficent în desenul animat din 1959.

4. Angelina a repetat mai multe feluri de râs ale vrăjitoarei în fața copiilor ei și aceștia au ales varianta care apare în film.

5. Angelina și-a făcut singură cascadoriile, folosind-se de hamuri pentru scenele de zbor și secvențele de luptă.

6. Actrița a ales-o special pe Lana Del Rey pentru a interpreta piesa originală din ”Frumoasa din pădurea adormită”, “Once Upon a Dream”, care în ”Maleficent” este coloana sonoră a genericului de final. Bucata muzicală face parte din opera de balet ”The Sleeping Beauty”, compusa de Pyotr Tchaikovsky și pusă în scenă pentru prima dată în 1890. Opera a fost realizată de asemenea după povestea scrisă de Charles Perrault, iar acest vals a devenit apoi sinonim cu dansul Frumoasei adormite.

7. Filmul „Maleficent” a fost lansat pe 30 mai 2014, în ziua aniversării a 55 de ani de la crearea desenului animat ”Frumoasa din pădurea adormită”, semnat de Walt Disney.

8. Actrițele care le interpretează pe cele trei ursitoare, Lesley Manville, Imelda Staunton si Juno Temple au luat lecții speciale de mișcare cu artiști de la Cirque du Soleil, pentru a căpăta lejeritatea și agilitatea necesară întruchipării zânelor zburătoare.

9. Angelina Jolie a purtat mai multe tipuri de coarne, de diferite greutăți. Unele dintre ele au fost atât de grele încât se pare că actrița a avut dureri de gât la scurt timp după ce le-a dat jos, astfel că ele au fost considerate nepotrivite pentru scenele de zbor, luptă sau călărie și au fost înlocuite cu unele mai ușoare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here