TUTORIAL Excel: Utilizarea sumei în Excel, folosind funcţiile sum() sau subtotal()

Pentru a aduna mai multe celule în Excel, există mai multe variante. Trei dintre acestea sunt adunarea celulelor separat sau folosind funcţiile sum() sau subtotal().

Adunarea in Excel

Adunarea separată a celulelor în Excel

O metodă simplă este de a iniţia o căsuţă nouă folosind “=” şi să aduni celulele separat, folosind “+”, însă problema apare atunci când lista are un număr foarte mare de celule.

Adunarea in Excel* Filtrarea produselor nu va modifica valoarea afişată atunci când foloseşti adunarea separată în Excel.

Adunarea folosind formula “sum()” în Excel

În cadrul funcţiei sum() se vor specifică celulele pentru care se va face adunarea. În exemplul nostru vom aduna tot stocul prezent în gestiunea unui magazin, folosind funcţia sum(E3:E14), care va aduna toate valorile prezente în toate celulele de la E3 până la E14

Adunarea in Excel folosind sum()* Filtrarea produselor nu va modifica valoarea afişată atunci când foloseşti adunarea separată în Excel.

Adunarea folosind formula “subtotal()” în Excel

Funcţia subtotal poate calcula şi alte lucruri în afară de sumă, însă în exemplul nostru vom folosi funcţia subtotal(9) astfel: subtotal(9,E3:E14), care va afişa un răspuns identic cu cel afişat de funcţia sum();

Adunarea in Excel folosind subtotal()* Diferenţa între subtotal() şi sum() este făcută de faptul că atunci când vom folosi filtrarea anumitor produse, valorile afişate vor fi doar pentru produsele rămase după filtrare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here