Top 8 cele mai bune rase de câini pentru copilul tău

Câinele este una din subspeciile lupului şi este un mamifer carnivor din familia canidelor. Este printre primele animale domesticite şi folosite pentru muncă, vânătoare şi companie din istoria oamenilor.

Caini

Astăzi am realizat pentru tine un clasament care te poate ajuta în alegerea speciei potrivită dorinţelor tale:

1. Boxer

Rasa Caini Boxer

Una dintre cele mai distinctive calităţi ale acestei rasei de câini este iubirea pentru copii. Ei sunt o rasă orientată spre oameni, energică şi afectuoasă, care are nevoie de o mulţime de exerciţii şi de interacţiune.

2. Mastiff

Rasa de caini Mastiff

Mastiff-ul este un câine masiv, agil şi foarte rapid în reacţii. Faptul că este liniştit, echilibrat şi blând cu copiii îl face un animal de companie ideal pentru familie. Acest câine este totodată un câine de pază ce poate ţine intruşii la distanţă. El se ataşează de persoana dominantă din familie.

Dacă îţi doreşti un astfel de câine va trebui să iei în considerare faptul că este o rasă masivă, ce are nevoie de spaţiu, astfel o curte este potrivită pentru a se simţi în largul său.

3. Bobtail (Old English Sheepdog)

Rasa de caini Bobtail

Bobtail sau Old English Sheepdog, cum mai este el cunoscut, este un câine afectuos, iubitor, sociabil, entuziast şi înfumurat. Este un animal care cere atenţie, iubeşte oamenii şi poate fi clovnul familiei.

Dacă nu primeşte afecţiune din partea oamenilor sau a altor animale, bobtail-ul poate deveni nefericit şi deprimat.

4. Labrador

Rasa de caini Labrador Retriever

Probabil una dintre cele mai populare rase de câini, labradorul este o rasă săltăreaţă, jucăuşă şi îi place să înoate sau să se zbenguie în apă sau pe uscat. Părinţii ar avea de câştigat datorită tendinţelor atletice pe care acest câine le are, putând face copiii să iasă mai repede din casă.

5. Dalmaţian

Rasa de caini Dalmatian

Dalmaţienii sunt o rasă deosebit de activă, au nevoie de un program zilnic de exerciţii fizice, sunt alergători de mare viteză şi au încredere în forţele proprii. Natura lor energică îi transformă în compania perfectă pentru copii, mai ales că această rasă are şi o afecţiune instinctivă pentru oameni.

6. Dogue de Bordeaux (Mastiff Francez)

Mastiff Francez

Câinii din această rasă sunt simpatici, au un temperament calm, sunt loiali stăpânului şi sunt afectuoşi. Dogue de Bordeaux, cunoscut şi sub numele de Mastiff Francez, este blând cu copiii şi protector pentru familia pe care o iubeşte.

7. Golden Retriever

Rasa de caini Golden Retriever

Rasa de câini Golden Retriever este o rasă energică şi prietenoasă şi este cea mai populară rasă din Statele Unite ale Americii. Sunt câini inteligenţi şi le place să se joace şi să alerge cu copiii.

Filmul „Buddy“ a ajutat ca rasa de câini Golden Retriever să rămână una dintre cele mai populare alegeri în rândul familiilor.

8. Newfoundland (Terra Nova)

Rasa de caini - Terra Nova

Terra Nova este un câine de dimensiuni mari, cunoscut ca un cal de povară, căruia nu i-ar plăcea nimic mai mult decât să tragă o sanie pe zăpadă.

Deşi este un câine de dimensiuni mari, până la 18 luni acesta nu trebuie să facă prea mult efort fizic, nu trebuie să ţopăie, să sară prea mult sau să se joace pe suprafeţe alunecoase. Oasele şi articulaţiile lui nu sunt pregătite pentru eforturi prea mari şi pot fi afectate permanent.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here