Top 5 cele mai ieftine destinații de vacanţă în 2017. Bucureştiul, prezent în clasament!

Revista Forbes a întocmit un top al celor mai ieftine destinaţii turistice din anul 2017, iar din clasament nu lipseşte capitala României.

bucuresti top destinatii turistice 2017

Topul celor de la Forbes a fost întocmit în urma unui sondaj făcut în rândul unora dintre cei mai apreciaţi experţi în turism, precum Nadine Sykora, care are un canal de YouTube despre călătorii, Lee Abbamonte, care a vizitat toate ţările din lume, sau bloggerul Matt Kepnes (Nomadic Matt).

1. Vietnamul de Nord

Potrivit revistei Forbes, Vietnamul ocupă primul loc în top, deoarece aici se regăsesc cele mai senzaţionale peisaje şi foarte multe culturi de orez. Cazarea costă între 5 şi 15 dolari pe noapte, iar felurile de mâncare, între 0,5 şi 2 dolari.

2. Bișkek (Kârgâzstan)

Una dintre cele mai spectaculoase şi subestimate ţări din lume este Kârgâzstan, al cărei teritoriu este construit în mare parte din munţi (93% din suprafaţă). Bișkek este capitala ţării, iar cazarea aici costă aproximativ 15 dolari pe noaptea, iar servirea unei mese porneşte de la 2 dolari. Cazarea într-o casă tradiţională, cu două mese incluse, costă aproximativ 20 de dolari de persoană pe noapte.

3. Lisabona (Portugalia)

Capitala Portugaliei este unul dintre oraşele care nu duce lipsă de turişti. Potrivit celor de la Forbes, o noapte de cazare în Lisabona costă aproximativ 30 de dolari.

4. Seul (Coreea de Sud)

Cel mai mare oraş din Coreea de Sud şi totodată capitala ţării, Seul este o metropolă fascinantă, în care se regăsesc atât zgârie-nori moderni, cât şi clădiri istorice.

5. București (România)

Locul 5 în topul revistei Forbes este ocupat de Bucureşti. „Cu o arhitectură de câteva secole, Bucureștiul prezintă o varietate interesantă de vechi și nou. Capitala României este un oraș în dezvoltare“, scriu cei de la Forbes, care recomandă vizitarea numeroaselor muzee, cimitire și situri istorice. Mai mult de atât, cei de la Forbes nu uită nici de viaţa de noapte din Bucureşti sau de mâncarea tradiţională românească.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here