Top 5 cele mai bune staţiuni de schi din Europa. Toate locurile sunt ocupate de o singură ţară!

În ultimii ani, schiatul a devenit una dintre pasiunile foarte întâlnite în rândul românilor, care aleg să plece în străinătate pentru a avea parte de cele mai bune pârtii de schi.

lalpe-dhuez-franta-schi

Site-ul europeanbestdestinations.com a întocmit, în urma voturilor venite de la turişti, un top cu cele mai bune staţiuni de schi din Europa. Toate cele 5 locuri din top sunt ocupate de staţiuni din Franţa!

1. Val Thorens (Franţa)

Val Thorens este cea mai înaltă staţiune din Europa, aflată la o altitudine de 2.300 de metri, având şi cea mai mare zonă de schi din lume, cu peste 600 de kilometri de pârtii.

2. Alpe d’Huez (Franţa)

Alpe d’Huez se situează la o altitudine de 1.860 de metri, pe grupul muntos Grandes Rousses. Clima plăcută i-a ajutat pe locuitori să dezvolte o adevărată afacere din schiat încă din anul 1936.

Zona de schi, intitulată „Marele domeniu de schi Alpe d’Huez“, include staţiunile Auris-en-Oisans, Huez, Oz-en-Oisans, Vaujany, Villard-Reculas, La Garde şi Le Freney. Vârful zonei de schi este Pic Blanc şi măsoară 3.330 de metri altitudine.

3. La Plagne (Franţa)

Staţiunea La Plagne se situează în Alpii francezi şi se află între 1.250 şi 3.250 de metri altitudine. Cei 225 de kilometri de pârtii sunt folosiţi de mai bine de 50 de ani, aici regăsindu-se şi una dintre cele 7 pârtii de bob din Europa.

la-plagne-schi-franta

4. St. François Longchamp (Franţa)

Această staţiune se află între 1.450 şi 1.650 de metri altitudine, având în nord vârful Mont Bland, iar în sud vârful l’Etendard.

Zona de schi François Longchamp este legată de Valmorel, împreună formând „Marele Domeniu“ care are 165 de kilometri pe pârtii.

5. Saint-Gervais Mont-Blanc (Franţa)

În ultimii ani, în staţiunea Saint-Gervais s-au făcut numeroase investiţii, zona recăpătându-şi farmecul. Zona de schi are 445 de kilometri de pârtii, fiind cea de-a treia zonă ca mărime din Franţa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here