Tipurile de cartușe și particularitățile acestora

La ora actuală, pe piață, producătorii de imprimante vin cu o ofertă extrem de largă de modele de imprimante și multifuncționale. Imprimantele cu cartușe au un preț foarte scăzut. Cele mai ieftine și vândute imprimante sunt imprimantele cu cartușe de cerneală.

Cartuse imprimanta

Cartușele de cerneală sunt compatibile doar la imprimantele clasice care funcționează pe bază de cerneală. Imprimantele pe bază de cerneală sunt utile pentru printarea documentelor, acasă sau la birou și sunt folosite pentru un număr redus de pagini.

Cartușele de imprimantă cu cerneală nu sunt realizate pentru a face față unui tiraj ridicat de printuri deoarece, capacitatea acestora nu este așa de mare. Cartușele de cerneală se golesc destul de repede.

Modelele mai noi de imprimante color poate avea două cartușe, unul cu cerneală neagră și unul color. Cartușele color conțin mai multe culori CMYK, iar cele care sunt destinate pentru imprimarea fotografiilor conțin o cerneală specială.

Costul cartușelor noi este destul de ridicat dacă se ia în considerare prețul scăzut al imprimantelor. Unele accesorii de acest tip nu se pot reîncărca, deoarece sunt realizate în așa fel încât încărcarea lor nu este posibilă.

Unele tipuri de cartușe cu cerneală permit posibilitatea de le reîncărca. Însă nu toate sunt compatibile cu orice model sau tip de imprimantă. Producătorii mari de imprimante realizează propriile cartușe, originale pentru fiecare model în parte.

Există mai multe tipuri de cartușe de imprimantă. Pentru a afla mai multe informații despre cartușele de imprimantă, te invităm să citești rândurile de ma jos.

Tipuri de cartușe de imprimantă

Cartușele de cerneală pentru imprimante sunt împărțite pe trei categorii: cartușe compatibile, remanufacturate și OEP care înseamnă Original Equipament Manufacturer.

Cartușele originale sau OEP sunt fabricate de către producătorii originali, adică furnizorii de imprimante sau de către cei care dețin licență pentru fabricare. Printre producătorii originali de imprimante, cele mai cunoscute nume sunt: Canon, Lexmark, Epson, HP și alți.

Cartușele compatibile sunt mult mai ieftine în comparație cu cele originale. Dezavantajul acestora este că ele nu se potrivesc și nu sunt compatibile cu orice model de imprimantă.

Cartușele remanufacturate nu sunt la fel cu cele compatibile. Acestea sunt refăcute din componente noi care protejează mediul înconjurător. Prețul lor este mai scăzut față de cel al cartușelor originale, dar sunt mai scumpe decât al celor compatibile.

Deși pare rentabilă, reîncărcarea cartușelor nu este o investiție foarte bună, deoarece calitatea printurilor sau a pozelor este net inferioară.

Ce tipuri de cartușe pentru imprimantă ne recomandă producătorii?

Specialiștii și producătorii de imprimante recomandă ca întotdeauna imprimantele să fie echipate cu cartușe originale. Dacă se folosesc cartușe originale, atunci imprimanta funcționează corespunzător fără să apară probleme tehnice, la software sau la calitatea printurilor și a imprimări.

Înlocuirea cartușului de imprimantă trebuie făcută cu atenție, dacă acesta nu este original. Este foarte important să ști ce cartuș se potrivește cu modelul de imprimantă, în caz contrar deși acesta este nou, imprimanta nu poate să îl recunoască și nu va funcționa în mod corespunzător sau chiar deloc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here