Temperatura ideală pe care o preferă românii în cameră atunci când dorm sau când se relaxează

Recent, cei de la E.ON şi Kantar EMNID au chestionat oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia şi Ungaria, pentru a realiza un studiu referitor la traiul în Europa, intitulat „Trăind în Europa“.

temperatura ideala camera romani dormitor sufragerie

În cadrul cercetării, persoanele intervievate au trebuit să afirme, printre altele, care este temperatura ideală din dormitor atunci când dorm, dar şi care este temperatura ideală din sufragerie atunci când se relaxează.

Potrivit studiului, majoritatea românilor (27% dintre cei intervievaţi) spun că 23 sau 24 de grade Celsius sunt optime într-o încăpere pentru odihna din timpul nopţii. În schimb, când vine vorba de temperatura din sufragerie, din timpul zilei, românii afirmă că între 20 şi 23 de grade Celsius este ideal.

Pe primul loc în clasamentul realizat în urma studiului s-au situat turcii, care preferă şi ziua şi noaptea, indiferent că este vorba de camera în care dorm sau de camera în care se relaxează, temperaturi de cel puţin 25 de grade Celsius.

Ultimele locuri în top au fost ocupate de italieni, dacă vorbim de temperaturile din sufragerie pe timpul zilei (18 sau 19 grade Celsius) şi de englezi şi britanici, dacă vorbim de temperaturile din dormitor pe timpul nopţii (sub 15 grade Celsius).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here