STUDIU Românii sunt preocupaţi de protecţia mediului, dar nu folosesc imprimante ecologice

Un studiu independent, realizat la comanda Epson Europe pe un eșantion de 2.400 de angajați din birouri şi factori de decizie din IT din 14 ţări din EMEA, arată că doar 16% dintre companiile din România au făcut tranziția de la imprimantele laser la imprimantele cu jet de cerneală, mult mai eficiente din punct de vedere al costurilor, al reducerii consumului de energie și a deșeurilor.

Imprimanta Epson

Potrivit studiului, 97% dintre cei 100 de respondenți din România susțin că sunt preocupați de protecția mediului înconjurător, însă folosesc în continuare imprimantele laser și nu modele cu jet de cerneală, având o percepție greșită în privința avantajelor ecologice ale acestora.

Astfel, 72% dintre cei chestionați sunt de părere că imprimantele laser sunt mai eficiente din punct de vedere al reducerii energiei și doar 21% dintre respondenți cred acest lucru despre imprimantele cu jet de cerneală.

Testele independente efectuate de Buyers Laboratory LLC (BLI) au comparat echipamentele business inkjet Epson din gamele WorkForce Pro şi RIPS (Replaceable Ink Pack System) cu imprimantele şi copiatoarele laser concurente şi au demonstrat avansul tehnologiei cu jet de cerneală. Potrivit acestor teste, tehnologia cu jet de cerneală poate reduce aproape în întregime deşeurile asociate cu imprimarea şi generează un consum de energie cu până la 82% mai mic față de imprimantele laser.

Mai mult decât atât, 80% dintre respondenții studiului comandat de Epson Europe spun că imprimantele laser sunt mai eficiente din punct de vedere al costurilor și doar 13% cred acest lucru despre imprimantele cu jet de cerneală.

În acest sens, testele independente efectuate de Buyers Laboratory LLC arată că tehnologia cu jet de cerneală ajută clienții să printeze cu până la 4,5 ori mai multe documente cu modelele WFP cu sistem de pungi de cerneală înlocuibile (RIPS – Replaceable Ink Pack System) în comparaţie cu imprimantele şi copiatoarele laser color şi cu până la 50% mai multe documente imprimate cu modelele WFP în comparaţie cu imprimantele laser color concurente.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here