STUDIU Românii şi exerciţiile fizice: 61% din populaţie nu practică sport

„De luni ar trebui să merg şi eu la sală“. Aceasta este, poate, cea mai utilizată frază în rândul tinerilor din România, însă studiile arată că doar la nivel declarativ ne plac activităţile fizice, iar când vine vorba de proba practică suntem codaşii Europei.

fitness-studiu-sala

Potrivit unui studiu al companiei Benefit Seven, 61% din populaţie nu practică sport. La polul opus se află doar 6% dintre respondenţi, care au afirmat că practică sport cu regularitate. Datele arată şi faptul că, în medie, un român cheltuia 11 euro în 2015 pentru activităţile sportive, comparativ cu aproape 5 euro cheltuiţi în 2012.

„Piaţa de fitness din România creşte, în medie, cu 25% anual, chiar dacă tot acelaşi procentaj rămâne nefiscalizat, adică constituie piaţa gri. Putem spune că numărul centrelor de sport este în creştere, chiar dacă din totalul populaţiei doar 6% din români practică sport. Suntem la coada Europei, un procentaj mai scăzut fiind înregistrat de Cehia şi Polonia, ambele cu 5% din populaţie, respectiv Bulgaria, cu doar 2%“, a spus Andrei Creţu, co-fondator Benefit Seven.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here