STUDIU Pisicile, la fel de inteligente precum câinii

De-a lungul timpului, specialişti din întreaga lume au afirmat că, dintre pisici şi câini, aceştia din urmă sunt mai inteligenţi.

pisici caini inteligenta

În anul 2016, o echipă de cercetători din Ungaria a afirmat că câinii sunt mai isteţi decât pisicile deoarece au memorie episodică. Recent însă, japonezii au dezvăluit, după diverse teste de memorie, că pisicile sunt la fel de inteligente precum câinii.

Potrivit japonezilor, şi pisicile, precum câinii, au memorie episodică şi sunt capabile să răspundă la gesturi umane, la expresii faciale și la emoții.

„O speculație interesantă este aceea că pisicile se pot bucura în mod activ amintindu-și evenimente din trecut, așa cum se întâmplă în cazul oamenilor. Memoria episodică este asociată cu funcția introspectivă a minții. Studiul nostru ar putea presupune că pisicile ar avea un anumit tip de conștiință. Pisicile pot fi la fel de inteligente ca și câinii, în ciuda părerii comune a oamenilor potrivit căreia câinii sunt mult mai deștepți“, a spus Saho Takagi, psiholog în cadrul Universității din Kyoto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here