STUDIU Oradea, primul loc în topul celor mai sigure oraşe din România. Unde se situează Bucureştiul?

Portalul imobiliar storia.ro a realizat recent un studiu pentru a afla care sunt oraşele în care românii se simt cel mai în siguranţă, iar pe primul loc în top s-a situat Oradea.

oradea top orase sigure romania

Potrivit celor de la storia.ro, la studiul realizat în colaborare cu D&D Research, care a avut loc în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, au participat aproximativ 95.000 de români, iar numărul oraşelor incluse a fost 42.

Printre criteriile de evaluare s-au numărat costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curățenia și zgomotul din mediul urban, spațiile verzi, situația transportului public sau accesul la instituțiile educaționale.

Dacă primul loc a fost ocupat de Oradea, următoarele oraşe care au completat podiumul au fost Braşov şi Cluj. Bucureşti, care este Capitala României, a ocupat doar poziţia a noua în topul celor mai sigure oraşe. Cele mai nesigure oraşe din ţară, potrivit studiului, sunt Alexandria, Suceava şi Satu Mare.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranță, fiind urmată de Crișana, București. Cele mai nesigure regiuni din ţară au fost Maramureş şi Moldova.

„În general, s-a observat o legătură strânsă între numărul mare de locuitori din fiecare oraș și siguranța resimțită de cetățeni. Astfel, orașele care au primit cele mai mari note au un număr de aproximativ 300.000 de locuitori, pe când cele care se încadrează în pragul de sub 100.000 considerate cele mai nesigure. Mai mult, orașele cu grad ridicat al siguranței au și un produs intern brut ridicat și o rată a șomanului scăzută, de sub 4%“, se arată în studiu.

În acelaşi studiu au fost desemnate şi cele mai sigure cartiere din Bucureşti, acestea fiind Aviaţiei, Tineretului şi Titan. La polul opus, cele mai nesigure cartiere din Capitală au fost Ferentari, Bucur Obor şi Baicului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here