STUDIU Crăciun fericit pentru majoritatea angajaţilor. 3 din 5 companii vor acorda tichete cadou de sărbători

3 din 5 companii care acordă beneficii extrasalariale angajaților vor oferi anul acesta tichete cadou cu ocazia Crăciunului, potrivit unei analize Sodexo, derulată cu scopul de a identifica principalele tendinţe în utilizarea și acordarea tichetelor cadou în România.

Grafic Sodexo

Majoritatea companiilor care vor oferi tichete cadou angajaților de Crăciun sunt din București și județele Ilfov, Timiș, Arad și Prahova. Din totalul companiilor, aproximativ 50% își desfășoară activitatea în servicii, distribuție și sectorul industrial. Ca de obicei, companiile multinaționale, indiferent de sectorul de activitate, sunt printre angajatorii care oferă tichete cadou și de Crăciun.

În același timp, peste 50% dintre companiile care vor acorda tichete cadou cu ocazia Crăciunului în acest an au între 1 și 19 angajați. Pentru această categorie de angajatori, unde nu există, de regulă, un departament specializat de resurse umane, tichetele cadou reprezintă o soluție foarte ușor de implementat.

„Tichetele de masă reprezintă, în continuare, cel mai accesat beneficiu extrasalarial acordat de angajatori în România, dar tichetele cadou se află în topul preferințelor sezoniere atât pentru angajatori, cât și pentru angajați, care își pot alege singuri cadoul pe care și-l doresc. În plus, de anul acesta, angajații beneficiază de scutirea totală de la plata impozitelor pentru tichetele cadou”, declară Adina Popa, Director de Marketing și Dezvoltare la Sodexo Benefits & Rewards România.

 

Tichetele Cadou Pass pot fi utilizate pentru achiziția unei game variate de produse și servicii nealimentare, fiind folosite inclusiv în HoReCa. Potrivit analizei Sodexo, angajații le utilizează cu precădere pentru achiziții de:

– piese de mobilier și produse pentru casă, în proporție de 30%
– produse electro-IT, în proporție de 30%
– obiecte vestimentare și de încălțăminte, în proporție de 20%

În plus, aproximativ 10% dintre angajați utilizează tichetele cadou pentru a lua masa la restaurant.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here