STUDIU Consumul de ardei iute poate contribui la scăderea mortalităţii

Un studiu desfăşurat recent de oamenii de ştiinţă de la University of Vermont din SUA a scos la iveală faptul că ardeiul iute poate contribui la scăderea mortalităţii. Un studiu anterior, efectuat de cercetătorii chinezi în anul 2015, a indicat de asemenea o scădere a mortalităţii la persoanele care au consumat ardei iute sau plante similare.

Ardei Iute

Cercetătorii au demonstrat că persoanele care au consumat moderat ardei iute au înregistrat o reducere cu circa 13% a riscurilor de mortalitate, în special în cazul atacurilor de cord şi al comoţiilor cerebrale.

Studiile efectuate au fost făcute pe aproxiamtiv 16.000 de oameni, pe o perioadă de 23 de ani. Profilul persoanelor care consumă în mod regulat ardei iute este: bărbat tânăr caucazian sau americano-mexican, căsătorit, fumător şi consumator de alcool, cu un nivel al colesterolului mai scăzut, venituri mai mici şi mai puţină educaţie.

Cercetătorul Mustafa Chopan şi doctorul Benjamin Littenberg, profesor de medicină la University of Vermont au relatat într-un comunicat de presă: „Chiar dacă mecanismul prin care ardeiul iute poate întârzia mortalitatea este departe de a fi pe deplin explicat, canalele TRP (canale cu potenţial tranzitoriu de receptor), care sunt receptori primari pentru agenţi precum capsaicina ar putea fi într-o anumită măsură responsabile pentru relaţia în cauză”.

Potrivit cercetătorilor, capsaicina este responsabilă pentru întârzierea mortalităţii. Aceasta este prezentă în ardeiul iute şi mai ajută la prevenirea obezităţii, reglarea fluxului sanguin coronarian şi are proprietăţi antimicrobiene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here