Stresul de dinainte de nuntă – cum să-l eviți?

Ziua nunții este una dintre cele mai importante zile pentru cei doi parteneri care decid să pășească împreună în această nouă etapă a vieții lor – mariajul.

Stres Nunta

Planificarea nunții, însă, poate deveni un factor generator de stres, chiar și pentru cele mai puțin stresate persoane. De aceea, organizarea din timp, cu atenție și pași bine gândiți, contribuie la menținerea unei stări de liniște pe toată durata pregătirilor și până în ziua nunții: rezervarea sălii, alegerea unor ornamente și a unor buchete de nuntă asortate corespunzător, contactarea furnizorilor de servicii catering, pregătirea invitațiilor.

Cum poate fi stresul cauzat de pregătirea nunții evitat?

Fie că apare mai repede sau chiar înaintea nunții, stresul poate fura din magia momentelor celebrării uniunii dintre cei doi parteneri.

  • Contactează o firmă specializată în organizarea petrecerii

Faptul că minim o persoană are în grijă sarcinile și responsabilitățile organizării unei nunți de vis este, fără îndoială, o cale pentru liniștea viitorilor miri. De la organizarea și amenajarea sălii, selectarea unor buchete de nuntă conform preferințelor miresei, la aranjarea spațiului de dans, repartizarea invitaților la mese, un organizator de evenimente are experiența necesară pentru a face totul ca la carte.

  • Învață să gestionezi situațiile critice

Acceptarea faptul că pot surveni modificări, amânări și schimbări de tot felul reprezintă un pas esențial pentru păstrarea calmului și evitarea stresului. O gândire pozitivă înseamnă o abordare pozitivă, ține minte că orice problemă are minim o soluție.

  • Acordă-ți timp pentru relaxare

A face din nuntă un motiv de stres este practic, o anomalie, ziua nunții este încărcată de emoții și trăiri puternice, însă dacă zilele dinainte nunții se transformă în cele mai stresante zile din viața ta, există riscul să nu te mai poți bucura alături de partener de clipele magice. Programul dinaintea nunții trebuie să rămână la fel, cu timp distribuit pentru viața profesională, personală și pentru relaxare. Indiferent care este modul tău de relaxare – yoga, fitness, meditație zilnică – nu uita să-ți menții rutina de detensionare. Folosește-te de toate resursele de care dispui: o baie relaxantă, uleiuri esențiale, lecturarea unei cărți, vizionarea unui film.

  • Menține vie comunicarea dintre tine și partenerul tău

Cu el a început totul – o poveste unică de iubire, care s-a transformat în dedicare, implicare și responsabilitate, acestea fiind motivele pentru care alegeți să vă uniți destinele. Comunicați eficient pe tot parcursul pregătirii nunții, luați deciziile împreună și rămâneți conectați unul la celălalt – orice este mai frumos și ușor în doi!

  • Alege să delegi sarcini, când este necesar

Îți dorești să fie totul perfect, ca orice mireasă! Nu înlătura însă ajutorul care poate veni de oriunde: părinți, viitorii socri, prietene, domnișoare de onoare. Nu doar că te va ajuta enorm să împarți dintre sarcini, însă vei rămâne conectată și cu toți cei dragi, care te susțin și care, nu de puține ori, au experiență cu organizarea unei astfel de petreceri. Așa că deleagă sarcini – cineva se poate ocupa de alegerea celui mai bun vin pentru nuntă, altcineva se poate ocupa de alegerea unui local etc.

Când vine vorba despre pregătirea unei zile atât de importante precum ziua nunții, orice se poate transforma rapid într-un factor de stres. Delegarea eficientă sarcinilor, menținerea rutinei de îngrijire și relaxare, păstrarea aproape a celor dragi – toate acestea sunt doar idei utile pentru menținerea unei stări mentale pozitive, pentru a străluci și pentru a te bucura de ziua cea mare, așa cum se cuvine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here