SONDAJ Cum se raportează femeile și bărbații la asigurări și ce e important pentru fiecare

O analiză a portofoliului Gothaer Asigurări Reasigurări din anul 2016 reflectă faptul că femeile și bărbații sunt în proporții aproximativ egale interesați de siguranța lor financiară, respectiv înțeleg utilitatea unei asigurări facultative și o consideră o prioritate pentru bugetul lor.

asigurari barbati femei raportare

În 2016, la Gothaer, 62% dintre clienții persoane fizice pe segmentul CASCO au fost bărbați și 38% femei, păstrând proporția observată la nivel național în numărul bărbaților și femeilor care dețin carnet de conducere. Deoarece în România sunt aproximativ 7,14 milioane de șoferi, dintre care 4,84 milioane de bărbați1, așadar aproximativ 67%, putem spune că raportul șoferi – asigurați CASCO la Gothaer se păstrează.

În ceea ce privește asigurările facultative de locuință, 56% dintre cei care au contractat o poliță de asigurare de locuință în 2016 la Gothaer sunt bărbați, iar 44% femei. Astfel, avem și aici un raport echilibrat.

Analizând comportamentul de cumpărare al asigurărilor facultative CASCO, specialiștii Gothaer au sesizat diferențe între modul în care femeile și bărbații se raportează la asigurarea mașinii lor:

1. Femeile sunt mai pragmatice și mai puțin pretențioase când vine vorba de riscurile asigurate prin polița lor CASCO. In esență, vor să își știe mașina protejată împotriva celor mai importante riscuri, neacordând atenție la detalii, aspecte cosmetice sau zgârieturi ce pot afecta autoturismul.

2. Bărbații, pe de altă parte, investesc mai mult timp și energie în alegerea asigurării potrivite mașinii lor. Este aproape proverbială relația specială pe care domnii o au cu autoturismul personal, așa ca nu ne surprinde faptul că cei mai mulți aleg produsul cu cele mai complexe acoperiri. Clienții de acest tip adresează cele mai detaliate întrebări și se asigură că au incluse în poliță acoperiri chiar și pentru riscurile cu cea mai mică probabilitate de a se produce.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here