SONDAJ Cum sărbătoresc românii Dragobetele? Află ce cadouri cumpără, unde îl petrec şi câţi bani cheltuie!

Românilor le plac sărbătorile. Și iubirea. Mai mult decât atât, se pare că nu se orienteaza doar spre sărbători de import, cum mulți ar putea crede, ci reînvie cu bucurie și sărbătorile tradiționale românești.

dragobete sondaj cadouri romani

Un sondaj realizat online de brandul de tricouri românești ColorEscu arată că 38% dintre respondenți sărbătoresc Dragobetele. Totodată, 36% dintre ei sărbătoresc atât Dragobetele, cât și Valentine`s Day.

Sondajul a arătat și că, dacă în urmă cu câțiva ani, nu mulți erau cei care știau exact cine e Dragobetele și care e rolul lui în mitologia noastră, promovarea din ultima perioadă a făcut ca 85% dintre cei care ne-au răspuns să știe că acesta este un personaj mitologic românesc, patron al dragostei și al bunei dispoziții.

Cu toate acestea, românii se arată îngăduitori când e vorba de a sărbători și Ziua Iubirii pe model american, 55% dintre ei spunând că nu văd nimic rău în a sărbători și Valentine`s Day și Dragobetele.

Indiferent ce zi a iubirii sărbătoresc, se pare că un cadou care să o marcheze e mereu binevenit! 77% dintre respondenți declară că își fac în cuplu cadouri cu această ocazie. 63% dintre ei alocă un buget cuprins între 50 şi 100 de lei pentru cadou, 32% ajung până la 300 de lei și doar 5% depășesc această valoare.

dragobete infografic 2017

Cadourile simbolice par a fi preferatele îndrăgostiților români, 72% declarând că preferă să cumpere cărți, flori, dulciuri sau astfel de cadouri de suflet. În top urmează, aproape la egalitate, bijuteriile (11%) și hainele (10%). Remarcăm și că ziua îndrăgostiților îi trimite pe români și în magazine clasice, dar și online pentru cumpărături: 49% declară că își cumpără cadourile și online și din magazine, 46% din magazine și doar 5% online.

Când vine vorba despre modul în care preferă să sărbătorească Dragobetele, observăm o egalitate între cei care văd ca o întâlnire romantică ideală o zi întreagă petrecută într-un loc nou (34%) și cei care se gândesc mai degrabă la o seară liniștită petrecută acasă (34%). Totodată, 27% optează pentru o cină romantică în cuplu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here