Produsele care te vor ajuta să renunți la tutun

Trăim într-o societate unde, indifrent de vârstă sau sex, majoritatea populației fumează. Se fumează și, cu părere de rău, din ce în ce mai mult, deseori argumentându-se: probleme, stres, griji, nevoi etc. Acest fapt este deranjant pentru nefumători, copii, bătrâni, iar pentru fumători problema principală fiind mereu : Cum să lupte împotriva epidemiei de tutun?

Renunta la fumat

Este demonstrat că tutunul își lasă amprente adânci asupra sănătății omului, atât pentru fumătorii activi, cât și pentru cei pasivi. Orice formă de tutun inhalator (țigară, pipă) este susceptibilă să provoace cancer pulmonar, dar și alte forme de cancer cum ar fi cele ale vezicii urinare, ale tractului digestiv, ale căilor respiratorii superioare, sferei nasului, gâtului, urechii sau cancer de sân la femei. Există, de asemenea, riscuri de insuficiență respiratorie și de boli cardiovasculare, precum și multe alte tumori. Fumul de tutun conține aproximativ 4.000 de substanțe toxice care, după ce ajung la plămâni, intră rapid în sânge și se acumulează acolo.

În urma unor studii s-a constat că există modalități eficiente de a renunța la fumat și că limitele lor sunt atinse de unii oameni. Se tot meționează faptul că o metodă ca să fie eficientă trebuie, în primul rând, să fie pe placul fumătorului ca ulterior să fie acceptată de acesta pe o perioadă mai îndelungată. Astfel, substituturile de nicotină (numite și produse naturiste anti fumat) reprezintă pentru unii un prim-pas. Acestea pot fi găsite sub formă de pilule, soluţie, spray şi chiar sub formă de ţigări. Produsele respective conţin plante şi amestecuri de plante care reduc nevoia de a fuma sau produc repulsie faţă de fumat şi în acelaşi timp detoxifică organismul fumătorilor. Printre ingrediete se pot afla extracte de mentă, eucalipt, salvie, cătină, pătlagină şi altele.

Există o gamă variantă de produse dedicate fumatului  care te pot ajută să scapi de dependenţă de ţigări, de exemplu:

  • Kanna – frunze măcinate. Acestea mai sunt folosite împreună cu alte mixuri de plante ce pot fi fumate, înlocuind cu succes tutunul.
  • Mellow Yellow.Nu conține nicotină și se folosește, în mod avantajos, în locul tutunului la rularea țigărilor.
  • Knaster (red, hemp, cherry, vanilla, whiskey, fresh) ș.a.
  • CBD E-liquid cu diverse arome și gusturi (mango, lemon) etc.

Până în prezent s-au tot întreprins un șir de măsuri pentru a scăpa de această epidemie a tutunului. S-au implementat diverse legi pentru a stopa fumatul în locuri publice, s-au ridicat și prețurile la țigarete, însă cei care deja au în sânge acest viciu al fumatului se pare că toate acestea îi lasă rece.Este foarte greu să vă eliberați de o dependență, indiferent care este ea, dar nu ar trebui să vă descurajați. Trebuie să vă gândiți că mulți au reușit și nu trebuie să renunțați. Puteți reuși! Singurul obstacol este voi înșivă! Se consideră că combaterea fumatului este mai mult un război psihologic. Cel mai puternic aliat în lupta cu tutunul rămâne – voinţa şi dorinţa adevărată de a te lăsa. Poate că în teorie lucrurile par simple, însă în practică ingredientul principal este dorința interioară.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here