Oricine poate arata cu 20 de ani mai tânăr/ă cu ajutorul operației de blefaroplastie

Îmbătrânirea este un proces normal, care face parte din organismul uman, însă este și un proces care schimbă foarte multe trăsăturile fizice ale oamenilor, iar multe dintre aceste schimbări sunt neplăcute. Primele semne de îmbătrânire apar în jurul ochilor.

Încă de la vârsta de 35-40 de ani apar primele riduri mai serioase, iar ulterior pleoapele sunt din ce în ce mai grele din cauza excesului de piele și de grăsime și dau un aer îmbătrânit și chiar trist.

Operația de blefaroplastie reprezintă cea mai bună alegere în acest sens. Pacienții vor arata mult mai tineri/tinere și vor avea curajul să spună că se simt din nou ca la 30 de ani.

Aspectul ochilor este foarte important pentru întreaga fizionomie

Blefaroplastia reprezintă intervenția chirurgicală cu ajutorul căreia se elimină excesul de grăsime și de tegument din cauza cărora apar ridurile și pungile pleoapelor. Așadar, în cadrul intervenției se ridică sensibil colțul extern al pleoapelor și se reașează sprâncenele căzute, în cazurile mai dificile.

Operația nu durează mai mult de 60-120 de minute, se efectuează sub anestezie generală, astfel încât pacienții să nu simtă nimic, dar pot părăsi clinica la doar câteva ore după intervenție, fără a fi necesară internarea.

În cazul în care pleoapa superioară este afectată, incizia se va realiza în șanțul natural al acesteia, incizie în cadrul căreia se va exciza pielea și grăsimea în exces. La pleoapa inferioară, incizia este diferită, în funcție de problemele pacientului, și poate fi efectuată sub gene, pe piele sau pe fața internă a pleoapei. După această intervenție, pacientul poate avea vederea în ceață sau dublă, se poate confrunta cu echimoze sau cu lacrimare excesivă.

De asemenea, după blefaroplastie pacientul trebuie să doarmă pe mai multe perne pentru a micșora apariția edemelor și echimozelor, iar la 7 zile după intervenție se scot și firele de sutură. Înainte de operație, este nevoie de un consult chirurgical, de analize de sânge, de un consult anestezic și de electrocardiogramă.

În ceea ce privește avantajele operației de blefaroplastie, acestea sunt numeroase. În primul rând, operația reduce ridurile, întinerește pleoapele, ochii și, în general, întreaga fizionomie, eliminând complet pungile de sub ochi.

Mai mult, operația de blefaroplastie are și un rol medical, nu numai estetic. Aceasta va îmbunătăți vederea pacienților. Excesul de grăsime care se adună deasupra și dedesubtul pleoapelor și excesul de piele din jurul ochilor reduce vederea periferică, mai ales în partea superioară și exterioară a câmpului vizual.

Nu în ultimul rând, cel mai mare beneficiu al operației de blefaroplastie este aspectul întinerit al zonei oculare. Riscurile sunt minime în urma operației, iar singurele contraindicații ale acesteia se referă la persoanele care suferă de boala Graves, la cele care au afecțiuni ale glandei tiroide, la cele care suferă de diabet, de glaucom sau de boli cardiovasculare grave.

Dacă blefaroplastia este efectuată în mod corect, aceasta are efecte pe tot parcursul vieții, nefiind nevoie de repetarea ei sau de alte intervenții în aceeași zonă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here