Noul trend pe piaţa imobiliară în anul 2017: românii vor apartamente cu trei camere

Apartamentele noi cu trei camere îşi vor găsi cumpărători anul acesta şi în rândul persoanelor care au deja un apartament cu două camere, dar care doresc o schimbare, un spaţiu mai larg şi mai mult confort, susţine Marius Nicola, director general al companiei Premium – Conlux Development.

romani prima casa apartament

Programul „Prima Casă“ a favorizat vânzarea apartamentelor mai mici în anul 2016. Potenţialii cumpărători au încept însă să se interseze mai mult decât în trecut de apartamentele cu trei camere, după ce Executivul a anunţat că va garanta cu 50%, în loc de 40%, împrumuturile pentru locuinţele mai noi de cinci ani. Preţul unui apartament nou, cu trei camere, variază între 92.000 de euro şi 120.000 de euro, pentru suprafeţe între 85 şi 122 de metri pătraţi construiţi.

„2016 a fost un an bun! Oamenii au stat şi au analizat destul de atent ofertele şi, mai ales, şi-au analizat în detaliu şi posibilitatile financiare, dar totul s-a concretizat pentru ca lumea a cumparat. S-au vândut cel mai bine apartamentele cu suprafeţe mici, probabil datorită faptului că jumătate din achiziţii au avut loc prin intermediul programului „Prima Casă“. Cred că acest trend va continua anul acesta! Vor avea căutare în continuare apartamentele mici, poate va creşte puţin ponderea apartamentelor cu trei camere. Va fi o trecere spre apartamentele puţin mai mari, deoarece românii au mai multă încredere în potenţialul lor financiar. Vor începe să cumpere şi cei care doresc o schimbare a apartamentului, respectiv un spaţiu mai mare. Vom asista la o trecere de la două, la trei camere, pe fondul măririi numărului de persoane în cadrul unei familii şi a dorinţei de îmbunătăţire a condiţiilor de trai. Uniii români vor dori să se mute dintr-un bloc vechi, într-un bloc nou, pentru că stabilitatea economică a revigorat curajul spre achiziţii importante, spre schimbări majore. Preţul de ofertare va creşte cu siguranţă, datorită faptului că 2016 a fost un an bun pentru piaţa imobiliară, dar nu vor mai fi creşteri asemănătoare anilor 2007-2008“, a spus Marius Nicola.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here