Modificările mentale şi temperamentale pe care le suferă copiii care joacă prea multe jocuri video

Foarte multe studii au demonstrat, de-a lungul timpului, că orele petrecute în faţa calculatorului de către cei mici le poate afecta acestora în mod serios dezvoltarea.

Recent, noi cercetări efectuate de specialişti din Europa au arătat că jocurile video, fie ele jucate pe calculator, laptop, tabletă sau telefon mobil, îi fac pe copii să trăiască într-o lume paralelă.

„Copiii şi adolescenţii care sunt încă în plină dezvoltare sunt cei mai expuşi pericolului. Atunci când stau ore în şir în faţa computerului şi joacă tot felul de jocuri care au efecte vizuale şi acustice puternice, creierul lor este afectat. Nu mai funcţionează normal, îşi încetineşte activitatea şi astfel se poate ajunge la lucruri grave. Dependenţa de jocuri pe calculator poate duce la demenţă temporară, adică, pe româneşte, te prosteşte. Mai grav este că anumiţi neuroni pot fi distruşi complet şi astfel dezvoltatea unui copil este afectată“, a spus, potrivit celor de la Adevărul, psihologul Ana Maria Ruşizan.

„Jocurile violente de război, în care trebuie să omori oameni ca să te poţi apăra, pot avea efecte extrem de grave. Copiii şi adolescenţii care sunt uşor influenţabili pot ajunge să nu mai distingă realitatea de ficţiune. Ajung să trăiască într-o lume virtuală şi tind să răspundă cu violenţă şi în viaţa reală atunci când se simt ameninţaţi. Se poate ajunge la comportamente deviate şi chiar la fapte cu violenţă din această cauză“, mai spune psihologul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here