Istoria S.T. Dupont. Care sunt cele mai vândute produse

S.T. Dupont este o marca comercială cu sediul în Paris, producător de brichete, instrumente de scris, genţi, parfumuri sau alte gadget-uri de lux.

S.T. Dupont

Compania S.T. Dupont produce articole de lux încă de la fondarea sa, în anul 1872, fondatorul mărcii fiind Simon Tissot-Dupont, născut în Savoy, în anul 1847, iar denumirea companiei conţine iniţialele lui.

Afacerea lui Simon Tissot-Dupont a început în anul 1872, când a cumpărat un atelier care făcea serviete din piele pentru diplomaţi şi oameni de afaceri, iar în anul 1884 a devenit furnizorul unuia dintre cele mai mari magazine din lume, Les Grands Magasins du Louvre şi păstrând totodată clientela sa privată.

În anul 1919 Dupont a fost preluată de către copiii săi, Lucien şi Andre. Ei s-au concentrat pe producerea de accesorii de înalta calitate, au angajat meşteşugări şi s-au obţinut brevete pentru protejarea secretelor industriale. La fabrică au fost implicaţi 250 de muncitori, urmând ca în anul 1924 să îşi mute atelierele înapoi în oraşul natal al familiei, în Faverges în Savoy.

În ziua de astăzi, cele mai vândute produse au devenit brichetele S.T. Dupont.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here