Inspirația de sub acoperiș: Multifuncționalitățile spațiului din pod

Locuibil și confortabil? Biroul unde îți vin cele mai bune idei? Sau locul în care îți depozitezi amintirile? Spațiul imediat de sub acoperiș este mai multifuncțional decât ți-ai imagina, însă este important ca atunci când îl proiectezi, să fii documentat și să știi care îi va fi destinația. Dar și să ții cont de sfaturile echipei care se ocupă de realizarea lui.

Podul casei

Podul este un spaţiu neîncălzit, circulabil sau necirculabil, cuprins între învelitoare şi ultimul planşeu al unei clădiri. În funcție de forma acoperișului, podul poate avea un perete și o pantă sau două pante – dispuse în unghiuri diferite sau asemănătoare.

Inspirația de sub acoperiș: Multifuncționalitățile spațiului din pod

  • Spațiu de locuit – de obicei podul este un spațiu nelocuibil, însă unele dintre ele au o dimensiune foarte mare astfel încât pot fi amenajate pentru locuit. Atunci când un pod se transformă în spațiu locuibil, el nu mai este considerat pod și devine mansardă, prin urmare devine purtător de obligații financiare și va trebui să plătești impozit pentru el.
  • Spațiu de stocare – această funcționalitate a podului este facilitată de faptul că spațiul din pod nu trebuie să aibă o cale dedicată de acces sau evacuări în caz de incendiu. Pentru a avea acces în această zonă, în situația dată se poate folosi o scară pliabilă, una temporară sau poate fi construită una permanentă.
  • Spațiu de lucru – pentru folosirea podului ca birou, este necesar montajul unor ferestre de mansardă, pentru pătrundrea unui număr cât mai mare de fascicule de lumină naturală, și o bună ventilare.

Iar pentru confortul spațiului, și mai ales pentru liniștea ta, este recomandat să colaborezi cu o echipă de specialiști în domeniu. Aceștia te vor îndruma în alegerea celor mai bune soluții pentru acoperirea proiectului tău – de la țigla metalică, la accesoriile aferente, iar montajul profesionist pe care îl vor realiza va face ca tu să te beneficiezi cât mai mult timp de calitățile produselor alese.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here