În avion cu animalul de companie

Îţi mai aduci aminte cum sunai pe la prieteni să-i rogi să-ţi ţină 3 zile, o săptămână, “copilaşul” tău necuvântător? Ei bine, ai putea uita de acest stres pentru că acum îţi voi explica ce trebuie să faci pentru a te bucura de (mini) vacanţă alături de câinele tău/ pisica chiar dacă a călători presupune zborul cu avionul.

Calatoria impreuna cu animalul de companie

Fie că vorbim despre o cursă internă sau externă, ai posibilitatea de a călători în avion cu animalul de companie.

Din proprie experienţă putem spune că se poate, nu e mult de umblat, însă, da, te vei trezi că la aeroport vei avea mai multe documente pentru animalul de companie, decât ai tu nevoie pentru a călători.

Primul pas este consultarea site-ului companiei aeriene prin care vei călători. Acolo (de obicei la secţiunea bagaje) sunt menţionate conditiţiile de călătorie pentru animalele de companie.

Tarom, AirFrance, BlueAir, KLM şi nu numai, sunt printre cele mai cunoscute companii care au această facilitate. WizzAir, Easyjet, Ryanair nu accept animale de companie. Cel mai bine este să consultaţi site-ul companiei de transport.

În funcţie de talia şi greutatea animalului, (compania de transport aerian stabileşte) se va stabili unde va avea acces animalul de companie – în cabină alături de ceilalţi sau în cală (există compartiment special, cu climatizare).

Aşa cum tu ai bilet pentru călătoria cu avionul şi animalul de companie va avea nevoie de unul. Biletul de avion pentru animalul de companie se poate achiziţiona odată cu cel al tău, sau separate în funcţie de companie. Plata biletului pentru animalul de companie se poate face fie odată cu achiziţionarea biletului tău, fie separat, la aeroport, în funcţie de compania de transport. Preţurile variază între 60-100 euro, dar preţul poate fi şi mai mare în funcţie de destinaţie.

Indiferent de compania de transport aerian, trebuie să ai pregătite diverse documente dar şi să faci o vizită cu animalul de companie la veterinar.

Carnetul de sănătate trebuie să fie valabil, cu viza de călătorie (există o secţiune specială în carnet). Atenţie, viza trebuie luată de la veterinar atât la plecare cât şi la întoarcere. Pentru călătorie este nevoie să aveţi paşaport de călătorie internaţional sau European. Obligatorie este Micro-ciparea animalului.

Animalul de companie trebuie să fie cu toate vaccinurile la zi, inclusiv cel antirabic. În functie de destinaţie, vaccinurile vor fi stabilite cu medical veterinar. Dacă discutăm de un animal de talie mică, poţi opta şi pentru o cuşcă din textil. Greutatea animalului de companiei este decisivă în selecţia locului în care acesta va fi ţinut (cală sau cabină). Greutatea înregistrată va fi cea a animalului de companie aflat în cuşcă.

Pentru a evita unele neplăceri este posibil să fiţi nevoit să sedaţi animalul de companie (unele companii impugn acest lucru). La acest aspect vă poate ajuta medical veterinar.

Atenţie, toate acestea sunt obligatorii indiferent dacă zborul este intern.

Pentru pregătirea acestei călătorii este foarte important să ţineţi cont de cerinţele companiei de transport aerian. Ei sunt familiarizaţi cu acest lucru şi vă pot oferi informaţiile necesare.

Vacanţă plăcută alături de “copil”!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here