Greşeli frecvente pe care le fac miresele în alegerea buchetului de flori

Buchetul de mireasă este, fără niciun fel de îndoială, cel mai important accesoriu al unei mirese, după make-up-ul, pantofii și rochia sărbătoritei. La orice nuntă, buchetul miresei atrage privirile tuturor oaspeților, luând rolul unui obiect indispensabil, iar identificarea buchetului perfect dă bătăi de cap aproape tuturor mireselor.

Buchet de nunta

Fie că vorbim de comandarea buchetelor de mireasă de la florărie, fie că acestea se confecționează acasă, este o sarcină deloc ușoară pentru viitoarea mireasă să facă niște alegeri armonioase, sigure, dar și corecte din punct de vedere floristic. Mai mult ca atât, de multe ori tinerelor domnișoare le scapă anumite momente importante în ceea ce privește aspectul și arhitectura buchetelor, acest fapt riscând să atragă surprize nu tocmai plăcute în ziua nunții.

Așadar, dintre cele mai frecvente greşeli în alegerea buchetului de flori pentru mirese am putea enumera:

  1. Insistarea pe cromatica extremă, de la nuanţe foarte pale la mixuri exagerat de colorate, acest lucru fiind caracteristic mai mult persoanelor mai indecise sau din contra, persoanelor mai non-conformiste, însă potrivirea incorectă a nuanțelor va influența într-un mod foarte vădit aspectul general al cuplului sărbătorit, ba chiar și al întregii nunți.
  2. Refuzarea anumitor flori din cauza unor superstiţii sau preconcepţii. Situația dată ține de caracterul moral-spiritual al persoanei în parte, de aceea e greu să convingi o viitoare mireasă să apeleze la un fel sau altul de flori pentru că s-ar potrivi de minune cu stilul general al sărbătorii etc.
  3. Insistenţa de a se lucra buchetul pe microfon, acolo unde nu este cazul şi viceversa. Acest tip de greșeală „rodește” numaidecât pe parcursul nunții, pentru că mireasa fie va obosi curând de greutatea buchetului care, în mod inutil conține microfonul dat, fie va avea o permanentă preocupare să supravegheze buchetul lipsit de acest accesoriu, ca să nu se destrame.
  4. Evitarea florilor de sezon în favoarea soiurilor mai exotice. Acest fapt nu doar că obligă la cheltuieli mai mari, dar indică și o oarecare lipsă de originalitate și gust. Bine, cu excepțiile de rigoare.
  5. Amânarea comandării florilor pe ultima sută de metri, mergându-se pe ideea că florării se găsesc la tot pasul. În realitate, o atare atitudine pune în încurcătură tânărul cuplu, deoarece un lucru făcut din timp e un lucru făcut bine. Totodată, trebuie înţeles că atunci când se optează pentru un pachet complet de nuntă, cu un singur florist şi cu aceeaşi paletă de flori + culori, preţurile scad exponenţial, iar serviciile incluse sunt mult mai controlabile şi de calitate: livrare în mai multe locaţii şi debarasare după nuntă, închirierea vaselor de aranjamente de masă etc.

În scopul evitării greșelilor la alegerea sau confecționarea buchetului, este salutabilă o consultare prealabilă cu un florist bun, sau cel puțin cu un specialist în design, amenajare, în aranjamente florale etc. Faptul că uneori noi le „cunoaștem pe toate cel mai bine” ne poate costa mult prea scump și într-un mod irecuperabil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here