FOTO Pentru al zecelea an consecutiv, Biserica de Gheață a renăscut la Bâlea Lac

Vineri, 27 ianuarie, Biserica de Gheață de la Bâlea Lac a fost sfințită la -11 grade Celsius. Sub un soare strălucitor, ineditul lăcaș de cult a primit binecuvântare din partea unui sobor de 12 preoți ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Bisericii Greco – Catolice, Romano – Catolice și ai Bisericii Evanghelice.

biserica de gheata de la balea lac (4)

Biserica este construită în fiecare iarnă la Bâlea Lac, de zece ani, pentru toţi credincioşii care îşi doresc să aibă un loc de rugăciune în vârful muntelui. Înainte de începerea construcţiei, câţiva preoţi au sfinţit apa Lacului Bâlea.

„Pentru ridicarea bisericii, meşterii au folosit aceeaşi tehnică de construire ca şi în cazul hotelului de gheaţă, fiind utilizate blocuri de gheaţă de 50-60 de kilograme fiecare, tăiate din lacul glaciar Bâlea, cărora li se adaugă zăpadă şi multă apă. Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac are o înălţime de aproximativ 6 metri, lungime de 14 metri şi lăţime de aproximativ 7 metri şi este construită după modelul şi arhitectura unei vechi biserici din Mălâncrav, judeţul Sibiu“, a spus Lidia Bădilă, purtător de cuvânt Hotelul de Gheață.

După slujbă, zeci de turiști s-au rugat și s-au recules în lăcașul de cult care aduce împreună creștini din toate confesiunile religioase. Biserica de Gheaţă a devenit un obiectiv turistic atractiv, fiind vizitată în fiecare an de mii de turiști din țară și din străinătate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here