Efectele surprinzătoare ale uleiului de geraniu

Unul dintre uleiurile esenţiale care aduce foarte multe beneficii organismului este uleiul de geraniu, acesta fiind folosit încă din cele mai vechi timpuri. 

Uleiul de geraniu

Pentru acest ulei esenţial se folosesc atat tulpinile, cât şi frunzele plantei, prin distilarea la rece şi se obţine un ulei parfumat cu o aromă florală dulce, care are rolul de a relaxa mintea şi corpul.

Denumirea ştiinţifică a plantei este Pelargonium Odorantissimum şi se poate mândri cu numeroase proprietăţi, fiind folosit în aromaterapie şi pentru tratamente cosmetice ale tenului şi pielii.

Cum este folosit uleiul de geraniu în aromaterapie?

Uleiul de geraniu este recunoscut pentru aroma florală deosebită şi pentru efectele calmante şi relaxante  pe care le are asupra minţii şi corpului. Acest ulei esenţial, folosit în aromaterapie, reuşeşte să combată stresul şi stările nervoase care se declanşează în asociere cu unele afecţiuni medicale. Este unul dintre uleiurile esenţiale a căror utilizare este recomandată în cazul depresiei sau anxietăţii.

Care sunt principale beneficii şi proprietăţi ale uleiului de geraniu?

Uleiul de geraniu este foarte interesant ca şi compoziţie si este deosebit datorită numeroaselor proprietăţi pe care le prezintă şi beneficiilor pe care le aduce organismului nostru.

În zilele noastre, acest ulei esenţial a început să fie din ce în ce mai utilizat, atât  în parfumuri, cât şi în produse cosmetice, fiind foarte eficient în combaterea ridurilor, estomparea imperfecţiunilor tenului sau hidratarea pielii.

Proprietatea principală a uleiului de geraniu este cea astringentă, căci se reuşeşte contractarea vaselor, a ţesuturilor, intestinelor sau a muşchilor, fiind astfel foarte eficient când se doreşte stoparea unor hemoragii. De asemenea, acest ulei are un efect hemostatic dublu, fie datorită faptului că este un astringent, cât şi pentru că are proprietăţi hemostatice.

Atunci când se foloseşte asupra rănilor, acest ulei de geraniu îşi dovedeşte eficienţa prin efectele antimicrobiene şi antibacteriene pe care le are, prevenind cu succes apariţia infecţiilor.

Folosit atât pentru a echilibra hormonal, cât şi pentru a reduce simptomele menopauzei sau ale sindromului premenstrual, acest ulei de geraniu şi-a dovedit eficienţa în numeroase afecţiuni de natură ginecologică.

Uleiul de geraniu are un afect cicatrizant, fiind eficient în circulaţia sângelui de la suprafaţa pielii, dar şi în ceea ce priveşte uniformizarea modului în care se distribuie melanina. De aceea, este recomandat să se folosească acest ulei de geraniu atunci când se doreşte  o piele fără acnee, semne de cicatrici, coşuri de grăsime sau abcese.

Acest tip de ulei esenţial are proprietăţi diuretice dovedite, în acest fel putând fi eliminate toxinele din organism. De asemenea, în acest fel este ajutată digestia şi sunt eliminaţi acizii biliari aflaţi în exces în stomac. Tot datorită acestei proprietăţi este redusă tensiunea arterială, căci este eliminat sodiul din organism în timpul urinării.

Uleiul de geraniu are un miros deosebit de plăcut, iar efectele pe care acesta dle are sunt de lungă durată şi reuşeşte să regleze producţia de sebum, dar şi să elimine mirosurile neplăcute ale corpului. Acesta este şi motivul pentru care a început să fie din ce în ce mai utilizat în produse cosmetice de tot felul, fie pentru a reduce ridurile ori a păstra supleţea pielii, fie pentru a cicatriza sau a vindeca diverse afecţiuni dermatologice.

Cum se foloseşte uleiul de geraniu?

Uleiul de geraniu poate fi utilizat în diverse moduri, mai exact:

  • În uleiul de masaj sau baie: poate fi folosit cu succes pentru înlăturarea depresiei, stresului, anxietatea, celulitei sau a altor boli de piele
  • În cosmetice: poate fi adăugat în creme şi ajută în echilibrarea producţiei de sebum sau pentru păstrarea supleţii
  • În şampon: este foarte eficient pentru lupta contra infecţiei cu păduchi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here