Două minute de periaj dentar fac diferența. Tu cât timp aloci spălatului pe dinţi?

Colgate, lider mondial în îngrijirea orală, demarează în luna martie campania națională „Două minute fac diferența”, prin care încurajează consumatorii să aibă o perspectivă de ansamblu asupra sănătății lor, reamintindu-le că îngrijirea orală este o investiție în sănătatea întregului organism.

periaj dentar minute timp

Acțiunea, organizată cu ocazia Lunii Sănătății Orale, campania emblematică desfășurată de Colgate în fiecare an pe parcursul lunii martie, cu scopul de a încuraja obiceiurile sănătoase de igienă orală, este un răspuns al companiei la statisticile îngrijorătoare privind obiceiurile de periaj dentar.

Un zâmbet sănătos și frumos a devenit unul dintre cele mai râvnite accesorii ale momentului și, pentru un astfel de rezultat, una dintre cele mai importante reguli este respectarea duratei minime a periajului dentar. Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca durata acestuia să fie de cel puțin două minute, în timp ce medicii specialiști sunt de părere că durata minimă trebuie extinsă până la trei minute.

Din păcate, cifrele sunt alarmante din acest punct de vedere: europenii alocă în medie 45 de secunde periajului dentar, în condițiile în care după un minut de periaj, doar 27% din placa bacteriană este eliminată.

Dacă aloci două minute pentru un periaj corect al dinților, poți evita nu doar complicațiile dentare, ci și afecțiuni ale întregului organism. Astfel, având în vedere că în fiecare zi alocăm timp multor activități, poate uneori lipsite de importanță, Colgate reamintește că acest mic efort este extrem de important.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here