Diferenţa dintre blogging şi vlogging. Cum să alegi ceea ce este mai bine pentru tine?

Blogging-ul şi vlogging-ul sunt două strategii eficiente pentru branduri sau personalităţi care doresc să genereze trafic pentru site-urile sau afacerile lor.

Vlogger

Fie că este vorba de amatori proprietari de blog, un guru al frumuseţii pe YouTube sau de profesionişti cu experienţă în domeniul social media marketing, toată lumea încearcă să-şi promoveze afacerea sau pe ei înşişi, prin intermediul celor două medii.

Pentru cei mai mulţi bloggeri sau vloggeri cunoscuţi, aceasta este sursa principală de venit. Poţi vedea pe internet cum vloggeri de top atrag un număr mare de puncte de vedere şi de abonaţi pe canalele lor de YouTube.

Pentru a decide care este mediul perfect în care poţi să acoperi nevoile cititorilor şi cu care să îţi împarţi cunoştinţele, este foarte important să realizezi care este metoda de comunicare pe care o poţi stăpâni cel mai bine.

Care este diferenţa dintre blog şi vlog?

Vlog-ul este un blog folosind formatele video ca şi tip de prezentare primar, în timp ce blog-ul este un site web care permite utilizatorilor să reflecte opinii şi să discute diverse teme, sub forma unui jurnal online, iar postările celor mai multe bloguri sunt scrise într-un ton uşor informal (jurnale personale, ştiri).

 Avantajele unui vlog

În funcţie de strategia dumneavoastră, puteţi găzdui videoclipuri pe site-uri gratuite, precum YouTube, Vimeo sau Metacafe sau chiar pe propriul site, ceea ce nu va genera costuri.

 Avantajele unui blog

Pe blog, fiind în mare parte un jurnal online, autorul poate să împărtăşească gânduri şi informaţii şi să dea sfaturi, ceea ce înseamnă că există subiecte cu un număr nelimitat şi poate fi făcut pe o singură temă sau generalist.

Blogul este uşor de configurat, nu necesită cunoştinţe tehnice secifice. În cazul în care se folosesc platforme de blogging precum WordPress, Blogger sau Tumblr, acestea pot fi activate fără nici o investiţie monetară.

Dezavantajele unui vlog

Oamenii care se gândesc la pornirea unui vlog, ar trebui să ştie că vlogging-ul are nevoie de o mulţime de echipamente. Pentru a produce un vlog de înaltă calitate, o cameră video avansată, care înregistrează în format HD şi software de editare profesională. Toate echipamentele necesare pentru vlogging generează un cost suplimentar, ceea ce ar putea fi un motiv de îngrijorare.

Dezavantajele unui blog

Cum orice blogger este în căutarea de cititori fideli, este vital să aveţi o bună cunoaştere a optimizării din punct de vedere SEO. A învăţa despre cuvintele cheie, etichetarea meta şi adăugarea unei descrieri adecvate este obligatoriu atunci când vă doriţi ca blogul dumneavoastră să apară printre căutările de pe motoarele de căutare.

Frecvenţa cu care articolele sunt publicate trebuie să fie destul de mare şi regulată. De asemenea, proprietarul de blog ar trebui să fie în măsură să scrie într-un mod captivant, iar temele şi subiectele pe care le scrie să fie atrăgătoare şi importante pentru a obţine atenţia cititorului.

3 COMMENTS

  1. Eu am inceput de curand un Vlog unde promovez doar video-uri educationale. Cred cu tarie in Vlog si in Educatia prin Vlog.
    Acesta este canalul meu de Youtube pentru Vlog, iar daca iti place vreun video educational, te astept sa te alaturi canalului si sa le promovezi pentru a transmite aceste mesaje mai departe. Multumesc si mult succes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here