De ce trebuie un website optimizat pentru motoarele de cautare

Optimizarea pentru motoarele de cautare, cunoscuta si sub numele de optimizare seo, se face inca de la aparitia acestora. Motoarele de cautare pot identifica anumite parti din codul sursa ale unui website si il claseaza in functie de acestea.

Optimizare SEO

Odata cu nevoia de optimizare pentru motoarele de cautare, au aparut si “expertii SEO”, care promit ca vor face o optimizare atat in cadrul platformei online de care se vor ocupa, cat si in exteriorul acesteia, pentru a creste autoritatea platformei. Algoritmii motoarelor de cautare functioneaza in proportii de 90% la fel, iar cele mai importante motoare de cautare raman in continuare Google, Yahoo si Bing.

Care sunt cele mai importante criterii de care acesti experti seo trebuie sa se ocupe:

– Identificarea cuvintelor cheie cu o concurenta medie, potrivite pentru respectiva afacere;
– Utilizarea cuvintelor cheie in cadrul platformei online, astfel incat acestea sa aiba un nivel optim de aparitii, insa nici sa nu depaseasca un anumit procent din totalul cuvintelor;
– Utilizarea unor plugin-uri sau softuri care sa automatizeze crearea de titluri si descrieri in codul sursa, in baza articolelor publicate;
– Cresterea densitatii link-urilor catre articolele/paginile de interes, cu scopul de a creste autoritatea acestora;
– Monitorizarea anumitor criterii urmarite de motoarele de cautare precum folosirea unei pagini de contact, a unui certificat de securizare sau a unui plugin/modul pentru confirmarea utilizarii de cookie-uri.

Care este solutia de a face o optimizare seo in exteriorul platformei web:

– Crearea de link-uri catre platforma online, cu scopul de a creste autoritatea acesteia pentru motoarele de cautare.

Partea complicata a lucrurilor atunci cand se face o campanie seo off-page, este ca motoarele de cautare si-au schimbat algoritmii, cu scopul de a depista materiale de tip advertorial din piata. Tocmai de aceea, o companie de consultanta seo va face aceste campanii cu mare grija, astfel incat orice tip de advertorial sau material de promovare aparut in piata sa para cat mai natural, in caz contrar, platforma online poate sa fie penalizata de catre motoarele de cautare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here