De ce sunt importante pentru SEO, Meta Title şi Meta Description

Etichetele de titlu şi descrierile sunt elemente importante ale conţinutului site-ului dumneavoastră web. Acestea ar trebui să includă cuvinte cheie relevante pentru conţinutul paginii web pe care o descriu, astfel motoarele de căutare vor înţelege ce conţine pagina respectivă şi o vor indexa în consecinţă.

Meta Titlu si Meta Descriere

Ce este o etichetă de titlu (Meta Title) ?

Eticheta <title> defineşte titlul documentului şi este necesară în toate documentele HTML / XHTML şi este unul dintre elementele principale SEO On-Page. Este o etichetă “Meta”, ceea ce înseamnă că oferă informaţii despre fişier, însă nu apare pe pagina utilizatorilor. Cu toate acestea, nu înseamnă că nu este văzut de utilizatori. Eticheta titlului apare pe paginile de rezultate în căutările făcute pe motoarele de căutare şi mai apare şi în partea de sus a browserului.

Titlurile oferă utilizatorilor o imagine rapidă asupra conţinutului paginii web şi a modului în care ar putea fi relevant pentru interogarea lor. Este de asemenea factorul decizional pentru vizitatori atunci când iau decizia de a da click pe un rezultat al căutării lor în motoarele de căutare.

Ce este o etichetă de descriere (Meta Description) ?

Eticheta <description> defineşte descrierea paginii şi este un alt element SEO important. De asemenea, descrierea este cea care apare în descrierea rezultatelor organice din motoarele de căutare.

Eticheta meta pentru descriere ar trebui să vizeze, în mod ideal, un cuvânt cheie unic pentru fiecare pagină web, dar să evite mesajul spam, iar cuvântul cheie să fie afişat doar o singură dată. De asemenea, lungimea ar trebui să aibă undeva la 150-160 de caractere.

De ce avem nevoie de consultanţă SEO pentru setarea etichetelor meta ?

Consultanţa SEO ajută în identificarea soluţiilor automatizate de setare a anumitor criterii seo. Există platforme cu peste 50.000 de pagini unde SEO nu se poate face manual.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here