De ce este recomandat să alergăm pe nisip? Sfaturile experţilor!

Alergarea pe nisip este recomandată de tot mai mulţi specialiști din întreaga lume, întrucât scade considerabil presiunea la nivelul articulațiilor, sunt arse de 1,6 ori mai multe calorii în comparație cu alergarea pe o suprafață dură, iar procesul de tonifiere a musculaturii picioarelor este mai rapid.

alergare nisip recomandare experti

Experţii de la Asociatia Sportivă „SanaSport”, organizatorii celui mai mare eveniment de maraton pe nisip din Europa, afirmă că suprafața inegală a nisipului activează partea superioară și inferioară a corpului, îmbunătățind pe termen lung coordonarea și echilibrul și ajută la ajustarea stilului de alergare.

Sfaturile specialiştilor au fost ascultate, iar numeroşi constănţeni şi turişti au lăsat asfaltul pentru câteva luni şi şi-au concentrat atenţia pe alergarea pe plaja din staţiunea Mamaia, pregătindu-se asiduu pentru evenimentul internaţional „Maratonul Nisipului”, care va avea loc în curând în Mamaia. Până în prezent, aproape 700 de concurenţi români şi străini au răspuns pozitiv acestei provocări, iar până la data startului, 26 martie 2017, organizatorii estimează că numărul participanţilor va trece de 1.000.

„Alergarea pe nisip este, într-adevăr, mai solicitantă decât o alergare pe o suprafață dură, dar se pare că beneficiile sunt mai mari. În primul rând, multe dintre accidentările suferite în urma alergării pe o suprafaţă dură se întâmplă din cauza presiunii la care sunt supuse articulaţiile. Pe nisip, timpul de coliziune se măreşte atunci când aterizăm, reducând considerabil stresul pentru articulaţii. În al doilea rând, alergarea pe nisip ajută foarte mult la tonifierea musculaturii, deoarece nisipul de sub picioare se mişcă concomitent cu mişcările noastre, iar toţi muşchii sunt puşi în funcţiune. Întrucât alergarea pe nisip este de aproape două ori mai solicitantă decât cea pe asfalt, şi presupune arderea unui număr de aproximativ 1,6 ori mai mare, îi sfătuim pe cei care vor participa la Maratonul Nisipului ca, în săptămâna premergătoare competiţiei, să-şi adapteze meniul la aceste rigori, şi să consume mai mulţi carbohidraţi“, a spus Daniel Antonaru, preşedintele Asociaţiei Sportive „SanaSport” şi organizatorul Maratonului Nisipului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here