Cum să te pregătești pentru cea mai aglomerată și mai frumoasă perioadă din an?

Nu mai e mult și vine poate cea mai asteaptata perioada de peste an: vacanță de iarnă. Zăpadă, concedii, distracție, sărbători alături de prieteni și de familie și multe cadouri, alergătură. Cum te pregăteșți pentru cea mai aglomerată perioadă din an? Te gândești mai întâi la cumpărături. Îți planifici bugetul, începi să faci liste de cadouri și de lucruri pe care ti le dorești și tu.

După această etapă urmează alta, la fel de importantă, pregătirile pentru masă de Crăciun și pentru invitați, curățenia.

E nevoie de foarte multă organizare și determinare că să le duci pe toate la capăt, trebuie să te înarmezi cu răbdare la cumpărături și să te aprovizionezi cu tot ce îți trebuie, la cele mai bune prețuri. Urmărirea ofertelor, compararea lor, comandarea unor produse din online și mersul prin magazine, cam astea ar fi activitățile din această etapă stresantă. Când totul e pus la punct pentru acasă te gândeșți și la mașină, pentru că depinzi de ea atât în oraș, cât și în vacanță.

Dacă pleci pe distanțe lungi, în concedii la munte, în alte țări, trebuie să mergi cu mașină la o verificare în service, să schimbi piese și să verifici lichidul de frână, sistemul de frânare, uleiul, motorul.

Nu ar strica să înlocuieșți vechile anvelope de iarnă cu unele noi dacă observi că nu mai au un randament așa de bun. E bine să cumperi sau să comanzi anvelope de iarnă doar de la producători cunoscuți, să verifici foarte bine specificațiile și compatibilitatea cu mașina ta.

În general, dacă nu te pricepi, poți cere opinia unui prieten care știe multe despre anvelope sau opinia unui mecanic că să ai o investiție pe termen lung pe care să te bazezi. Anvelopele de iarnă odată montate și verificate în condiții de iarnă ai mașină pregătită de concediu.

Ce îți mai rămâne de făcut? Da, ai ghicit, bagajele. Nu trebuie să iei prea multe la ține, pentru că oricum te vei întoarce cu și mai multe lucruri din călătoriile tale, îți iei doar ce e suficient și ce ți-ar trebui zi de zi.

Nu uita de acte, de pastile sau de lucruri și obiecte de igienă, și ele în cantități rezonabile. Vacanța poate să înceapă, acum ești pregătit să te relaxezi și tu puțin și să te bucuri de un final de an perfect.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here