Cum să economisești bani dacă ești student

Cu siguranță perioada studenției nu este cea mai prosperă din punct de vedere financiar pentru foarte mulți dintre noi. Gestionarea unui buget este cu atât mai dificilă cu cât nu ai fost învățat să gestionezi o sumă de mai ceva mai consistentă.

Economiseste bani in timpul studentiei

Iată câteva metode prin care poți economisi bani în timpul studenției:

1. Învață să gătești

Deși necesită ceva practică, vei avea plăcuta surpriză să descoperi că este mult mai puțin costisitor să îți gătești propria mâncare, decât să mănânci zilnic la cantină. Deși costurile for fi semnificativ mai mici, va trebui să investești mai mult în materie de timp și energie.

2. Împrietenește-te cu biblioteca

Studenția este o mare consumatoare de resurse financiare când vine vorba de cărțile pe care trebuie să le achiziționezi pentru anumite cursuri. Încearcă pe cât posibil să găsești aceste cărți la bibliotecă, unde accesul este gratuit.

3. Fotocopiile

În urmă cu câțiva ani buni, antreprenorii au fost foarte inspirați să deschidă centre de fotocopii în apropierea facultăților, întrucât este o alternativă mult mai ieftină comparativ cu achiziționarea cărților.

Ba mai mult, dacă vrei să faci o investiție utilă, îți poți achiziționa o imprimantă multifuncțională. Astfel vei avea propriul copiator la tine acasă sau în camera de cămin. Este o investiție inteligentă, întrucât vei minimiza din costuri și totodată vei obține și un plus de confort. De asemenea, în perioada reducerilor poți găsi tonere compatibile la un preț avantajos, de exemplu: cartuș compatibil HP pentru pagini alb-negru.

4. Renunță la fumat

Este un fapt bine cunoscut că o bună parte a studenților sunt fumători. Renunțarea la acest obicei nu numai că îți va îmbunătăți starea de sănătate, dar și starea de spirit când vei vedea banii economisiți.

5. Alege branduri mai puțin cunoscute

Suntem tentați să alegem brandurile pe care știm că și părinții noștri le folosesc și le vedeam mereu. Însă dacă alegi mărci mai ieftine, nu înseamnă că vei renunța la calitate rezultatelor obținute. Foarte multe mărci cunoscute au prețuri mai ridicate pur și simplu din motive de marketing.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here