Cum putem verifica dacă cineva a copiat conţinutul de pe un site

În ultima vreme există din ce în ce mai multe site-uri care sunt pur şi simplu clone ale unor site-uri mai mari, iar conţinutul este fie copiat manual, fie importat prin RSS.

Copied Content

Dacă deja cunoaştem un site sau mai multe care ne copiază conţinutul, va trebui să identificăm dacă conţinutul este copiat manual sau prin RSS. Dacă este prin RSS, va trebui să decidem dacă vrem să dezactivăm RSS-ul sau să eliberăm doar o parte din conţinut, iar la final să facă trimitere către site-ul nostru.

Dacă nu cunoaştem site-uri care ne copiază conţinutul, iată câteva metode prin care putem află acest lucru:

1. Căutare Google

Caută pe Google o frază sau mai multe cuvinte dintr-un articol sau din mai multe articole postate la tine pe site. Motorul de căutare Google va afişa cel mai probabil ca rezultat site-ul tău şi site-uri care au în articolele lor toate cuvintele sau o parte dintre cuvintele căutate. Dacă există un site care are cuvintele căutate în aceeaşi ordine precum căutarea ta, cel mai probabil articolul a fost copiat, iar poziţia acelui site în lista de căutări va fi foarte sus, poate chiar imediat după site-ul tău.

2. Copyscape

Copyscape este un software care funcţionează gratuit în limita unui număr de căutări zilnice. Aici vom introduce adresa web a articolului, iar softul va căuta site-uri cu acelaşi conţinut şi le va afişa.

3. Plagiarism Checker

Funcţionează similar Copyscape, însă aici nu vom introduce link-ul, ci direct textul articolului şi avem o opţiune pentru a exclude site-ul nostru.

4. Dustball

Se introduce textul pentru care vrem să căutăm potriviri pe internet şi se apasă butonul “check the paper”. Căutarea este foarte rapidă şi oferă şi posibilitatea de a descărca un raport în PDF.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here