Cum prepari rapid cea mai gustoasă friptură de pui pentru a-i servi pe musafirii neașteptați?

Unul dintre cele mai mari coșmaruri ale gospodinelor este să vină musafiri neinvitati și să nu aibă nimic deosebit să le pună pe masă.

La Provincia

Practic, mâncarea contează foarte mult pentru a face impresie în fața unor persoane sau, pur și simplu, pentru a arată ospitalitate, pricepere în bucătărie sau alte calități de gazdă sau culinare.

O friptură de pui la cuptor o poate scoate pe orice gospodină din necaz în momentul în care, pur și simplu, nu se așteaptă la o anumită vizită. În plus, o friptură de pui la cuptor poate fi o variantă excelentă de cină sau de prânz în familie, pe care toată lumea să o savureze și să fie și sănătoasă.

Ce ingrediente sunt necesare pentru o friptură de pui la cuptor?

Dacă gospodinele și-au făcut din timp stocul de carne La Provincia, nu trebuie să își facă griji în privința celorlalte ingrediente, deoarece acestea se găsesc, de regulă, în orice bucătărie. Practic, pentru a prepara o delicioasă friptură la cuptor este necesar un pachet de copănele de pui La Provincia sau un pachet de pulpe superioare La Provincia.

Pe lângă carnea de pui, sunt necesare și jumătate de kilogram de ciuperci, un ardei gras, câteva roșii cherry, un ardei iute, două cepe, câteva crenguțe de rozmarin proaspăt, o jumătate de ceașcă de ulei, sare și piper.

Cum se prepară cea mai rapidă rețeta de pui la cuptor?

În primul rând, se taie ingredientele astfel: ceapa și ardeiul se taie rondele, roșiile cherry se taie pe jumătate, ciupercile proaspete champignon se taie felii, iar carnea de pui se spală bine și se crestează ușor la suprafață.

Separat, se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. O tavă termorezistentă se unge cu ulei, copănelele se așează în această tavă, iar printre copănele se pun celelalte ingrediente tăiate felii sau rondele. Se condimentează totul cu sare și piper și se introduce la cuptor.

Se lasă 20 de minute la cuptor și, când este gata, friptura se scoate și se servește caldă, împreună cu familia sau cu prietenii, alături de pâine sau de mămăligă caldă, cu o salată de varză, de roșii și castraveți, cu salată verde sau cu murături asortate.

Friptura de pui poate fi servită cu garnitură din ciuperci și legume calde sau cu garnitură de piure, cartofi natur, cartofi prăjiți, cu piure din legume, cu un sote de mazăre sau chiar cu mujdei de usturoi. Pentru un gust mai bun al cărnii, se lasă la marinat 12-24 de ore înainte de a fi preparată. Pentru un plus de gust, ciocanelele se crestează și în crestăturile formate se așează felii de slănină și de usturoi.

Aceasta este una dintre cele mai simple, mai delicioase și mai puțin costisitoare preparate culinare, ideale pentru a fi servite musafirilor sau membrilor familiei, pentru a impresiona sau, pur și simplu, pentru a hrăni invitații cu o masă gustoasă și sănătoasă, după o zi istovitoare la muncă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here