Cum poţi scăpa de acnee atunci când eşti la pubertate

Probabil că ultimul lucru pe care un adolescent ar vrea să îl audă este că acneea este o parte normală a pubertăţii sau că, în câţiva ani, faţa lui va arăta aşa cum îşi doreşte.

Scapa de acnee

Cel mai probabil, o astfel de scenă, în care părintele îi spune copilului faptul că acneea este o parte normală a pubertăţii şi că frumuseţea se regăseşte în interior şi că este mai important ca el să fie o persoană bună, puternică şi grijulie s-a întâmplat în fiecare casă. Din păcate, orice adolescent doreşte o soluţie şi un plan de acţiune pentru răspândirea coşurilor pe faţa lui.

Acneea apare adesea la pubertate, atunci când organismul creşte producţia de androgeni (hormoni sexuali masculini). Aceşti hormoni stimulează producerea de keratina şi de sebum. Dacă sebumul este secretat mai repede decât poate ieşi prin pori, apare acneea. Din păcate, unii adolescenţi sunt predispuşi genetic pentru a avea mai multă acnee decât alţii.

Tratamentul pentru acnee este fie prin achiziţionarea uneia dintre numeroasele creme disponibile în farmacii, fie, în cazuri extreme de acnee, consultarea unui dermatolog. Un astfel de tratament va dura destul de mult timp.

Iată 7 metode care vor accelera procesul de vindecare al acneei:

1. Reducerea toxinelor;
2. Evitarea uleiurilor care conţin substanţe chimice;
3. O îngrijire ireproşabilă a pielii;
4. Evitarea atingerii sau stoarcerii coşurilor;
5. Suplimente nutritive (vitamina A,C,E şi zinc);
6. Vizitarea unui dermatolog specializat.

1 COMMENT

  1. eu acuma 4 luni mi-a aparut la piciorul drept dupa aia la stangul si m-am dus de urgenta la medicul de familie care acolo mi-a dat trimitere la dermatolog si doctora mi-a dat sa folosesc lotiunea de protectie de la Gloves In A Bottle. A functionat aceasta lotiune, mi-a ajutat foarte mult pielea. O folosesc si pentru pielea uscata si ma dau din cand in cand in zona unde a fost eczema pt prevenire.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here