Cum poţi creşte numărul de FPS în jocurile PC

Vrei ca jocurile tale să ruleze mai rapid? Încearcă următoarele sfaturi înainte de a cumpăra o nouă placă video sau alte componente.

Creste FPS in jocuri

Spre deosebire de consolele de jocuri, unde dezvoltatorii optimieaza jocurile pentru un anumit tip de hardware, calculatoarele au componente de diferite puteri. Unele vin cu o placă video integrată în placa de bază, în timp ce altele au plăci video dedicate.

Iată ce ar trebui să faci pentru a inbunatati viteză în jocuri, înainte de a cumpăra noi componente pentru calculatorul tău:

1. Descărcă cei mai noi driveri pentru placa ta video

Pentru a beneficia de cea mai bună performanţă în jocurile PC, va trebui să ai driveri potriviţi pentru placa ta video şi cele mai noi update-uri.

Pentru a identifica ce placă video ai, va trebui să intri în: Control Panel -> Device Manager -> Display adapters. Aici vei vedea denumirea plăcii tale video.

Pentru a identifica dacă sistemul tău este pe 32 sau pe 64 bit, va trebui să dai click dreapta pe My Computer şi să alegi Properties. Aici vei putea vedea dacă sistemul tău rulează pe 32 sau 64 biţi.

Recomandat este să descarci driverii corecţi de pe site-uri relevante, cum ar fi Intel, Nvidia sau AMD. Nu este recomandat să te duci pe pagina producătorilor precum Asus, MSI, Gigabyte sau Sapphire. Fi sigur că alegi modelul corect al plăcii video.

În funcţie de joc, poţi ajunge la o performanţă cu până la 30% mai bună după ce vei instala driverul corect.

2. Foloseşte setările potrivite în joc

Pentru optimizarea FPS-urilor în joc, un rol foarte important îl joacă alegerea setărilor în cadrul jocului. Ideal este atunci când vrei să te joci să alegi rezoluţia nativă a monitorului. Spre exemplu pentru cele mai multe calculatoare aceasta este de 1920×1080 iar pentru un laptop 1366×760. Pentru a afla rezoluţia monitorului, apasă click dreapta pe desktop şi apasă “Screen resolution” (pentru Windows 7,8 şi 10) sau “Properties” (pentru versiuni de Windows mai vechi).

De asemenea, cea mai mare rezoluţie selectabilă în cadrul jocului ar trebui să arate totodată şi rezoluţia nativă a monitorului şi este afişat de obicei “Recommended”.

Scăzând rezoluţia de la cea nativă la una mai mică, ar trebui să îţi aducă mai multe FPS-uri şi să facă jocul să se mişte mult mai bine.

3. Măreşte viteza procesorului

Nu este ceva ce recomandăm pentru toată lumea, dar dacă ştii ce faci şi înţelegi riscurile de a mari puterea unui calculator, o poţi face foarte rapid.

Primul lucru la care ar trebui să faci modificări este placa video, pentru că aceasta are cel mai mare impact direct asupra FPS-urilor. Vei găsi o opţiune pentru a face overclock chiar în interfaţa driver-ului sau poţi lua un software separat care să facă acest lucru.

Pentru a face overclock asupra procesorului şi a RAM-ilor este uşor, ar trebui să găseşti aceste opţiuni în BIOS. Pur şi simplu restartezi, intri în BIOS şi cauţi setările pentru performanţă.

4. Foloseşte un software de optimizare

Există o mulţime de programe gratuite care rulează pe Windows în background te pot ajuta la îmbunătăţirea FPS-urilor în jocuri. Un astfel de program compatibil cu Windows 7, 8 şi 10 este Razer Cortex.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here