Cum alegi cea mai bună lustră pentru living?

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unei încăperi și chiar ale unei locuințe este sistemul de iluminare. De fapt, corpurile de iluminat sunt accesoriile care reușesc să schimbe aspectul camerelor, să adauge un element de elegantă și de naturalețe, să creeze un decor de poveste, să schimbe cu totul o camera și să o facă mult mai plăcută pentru petrecerea timpului în familie sau singur.

Livingul este camera în care membrii familiei își petrec cel mai mult timp împreună, dar și separat, în care sunt întâmpinați prietenii și musafirii pentru a lua cina, pentru a viziona un film sau pentru o partidă de karaoke.

Indiferent care sunt activitățile din living întreprinse cel mai des, alegerea unei lustre este foarte importantă. Magazinul online EGLO oferă clienților o gama foarte variată de lustre și de corpuri de iluminat de maximă importanță pentru a schimba aspectul unei camere.

Importanța unei lustre în living și criterii de selecție

Până nu demult, candelabrul era piesa de rezistență a camerei, piesă care exprimă cel mai bine starea gazdei și poziția socială. Acum, deși lustra nu mai are aceeași însemnătate ca în trecut, și-a păstrat, totuși, farmecul și are rolul de a oferi camerei în care este amplasată un plus de eleganță.

Fiind unul dintre cele mai importante corpuri de iluminat din oferta magazinului online, lustra are atât un caracter estetic, decorativ, cât și unul funcțional, scoțând în evidență anumite zone din cameră.

Lustra se alege, în primul rând, în funcție de camera în care va fi amplasată. Lustra pentru living trebuie să aibă un aspect sofisticat, să fie montată în așa fel încât să evidențieze mobila și celelalte accesorii care trebuie puse într-o lumină optimă, precum cărțile din bibliotecă sau tablourile de pe pereți.

Există și alte încăperi în care poate fi montată o lustră, cum ar fi dormitorul, unde lustra trebuie să fie mai simplă și de dimensiuni mai mici decât ale celei din living, dar și holul și bucătăria.

Cumpărătorii trebuie să fie foarte atenți la calitatea materialelor din care este confecționată lustra. Așadar, materialele trebuie să fie de calitate și să confere rezistență și eficiență în timp. De asemenea, este important să se ia în calcul și numărul de becuri, în funcție de mărimea camerei și de nevoile utilizatorilor, dar și de tipul de activități desfășurate cel mai adesea în camera respectivă.

Puterea totală a lustrei este un indicator clar în ceea ce privește capacitatea maximă la care poate funcționa aceasta, iar clasa energetică este un indicator clar în ceea ce privește consumul de electricitate. Este foarte important de avut în vedere ce tip de soclu are lustra, pentru a alege becurile potrivite.

Nu în ultimul rând, înainte de a alege lustra pentru living este important de avut în vedere dimensiunile acesteia, care trebuie să fie în acord cu dimensiunile camerei unde urmează să fie amplasată. Într-un living mare, lustră poate fi de dimensiuni mari, va fi un accesoriu impresionant, astfel încât să fie suficientă lumina în cameră.

Dacă spațiul este foarte generos, este bine că potențialii cumpărători să aleagă varianta de iluminare separată a zonelor, precum zona de dining, de lectură, de urmărire a televizorului etc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here