Certificatul de securizare a site-ului – ce trebuie să știi despre acesta?

Internetul este cel mai folosit mijloc de comunicare la ora actuală, cu ajutorul lui poți conduce o companie, este folosit pentru a desfășura activități de afaceri, iar pentru realizarea acestora multe date personale trebuie introduse online. Dacă datele și informațiile introduse nu sunt protejate, hackerii le pot fura într-un mod foarte ușor.

Certificat SSL

Ce este un certificat SSL? Care este scopul și importanța lui?

Protocolul SSL, descifrat ca Secure Sockets Layer, creează un mijloc privat de comunicare între un server web și un browser.

Certificatul SSL este un certificat online care oferă o securitate criptată în timpul folosirii a mai multor rețele de internet. Ele sunt utilizate online de milioane de oameni din întreaga lume. Acest tip de certificat este un document semnat digital online.

Companiile, firmele, instituțiile, dar și persoanele fizice se folosesc de beneficiile certificatului SSL deoarece criptează informațiile importante care trebuie protejate.

Certificatele SSL au rolul de a reduce riscul și împiedică dezvăluirea anumitor informații personale sau date importante care sunt înregistrate online. Cele mai importante informații personale care sunt protejate sau criptate sunt numerele de pe cardurile de credit, parole, e-mailuri, nume de utilizator, dar și alte date personale.

Orice calculator și server poate avea acces la informațiile personale dacă acestea nu sunt criptate și protejate de un certificat SSL. Certificatele SSL oferă confidențialitate și o securitate bună chiar și datelor înregistrate pe site, dar și informațiilor despre utilizatori.

Prin folosirea unui certificat SSL toate informațiile sunt protejate împotriva fraudei de pe internet, a hackerilor sau a furtului de identitate.

Acest certificat creează o conexiune securizată cu un cod criptat folosind trei chei. Serverul și browserul criptează și decodifică toate datele care sunt transmise și primite de cheia simetrică.

Nu toate certificatele SSL sunt la fel. În funcție de nevoile de securitate a site-ului se pot alege certificatele corespunzătoare.

Certificatele SSL sunt ieftine și sunt emise de către autorități de certificate (CA) care sunt de încredere în verificarea identități. Aceste autorități acceptă cererile de certificate, autentifică aplicațiile, emit certificatele și mențin toate informațiile despre cele emise. Certificatele se pot achiziționa online.

Ele oferă siguranță suplimentară cu validare care solicită într-un mod riguros identificarea pe site.

Certificatele SSL sunt produse de înaltă calitate, rapide, sigure, care, conform noilor reguli de optimizare, îmbunătățesc clasamentul site-ului în căutare pe Google. Certificatele SSL sunt extrem de populare și sunt o metodă necostisitoare de a crește traficul și încrederea site-ului.

Compania SSLDragon oferă certificate SSL ieftine care îți vor ține toate datele în siguranță.

Certificatele SSL sunt compatibile în măsură de 99% cu toate browserele, ajută site-ul să aibă o poziționare mai bună în baza Google, oferă siguranță sporită și încrederea necesară.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here