Ce sunt accesoriile de feronerie și cum le alegem corect?

Feroneria alcătuiește o varietate extinsă de accesorii metalice care au un rol funcțional, esențial, practic dar și decorativ. Printre cele mai cunoscute accesorii din această categorie se numără: balamalele, zăvoarele, broaștele, mânerele, încuietoarele de uși.

Balamale usi

Cele mai bune produse de feronerie sunt realizate din metale solide care sunt puternice și durabile atunci când sunt supuse în mod continuu la forță, șocuri sau sunt puse în folosință.

Feroneriile de proastă calitate nu sunt la fel de durabile și rezistente în timp și pot provoca anumite stricăciuni mobilierului la care sunt aplicate. Balamalele rele pot să se îndoaie sau să nu mențină bine stabilitatea ușilor.

Accesoriile de acest tip care sunt supuse la o utilizare zilnică trebuie să fie extrem de rezistente.

Care sunt cele mai utilizate accesorii de feronerie?

Balamalele sunt realizate din două bucăți din plăci metalice care se îmbină. O parte trebuie atașată de o suprafață solidă, iar cealaltă parte de o suprafață mobilă. Balamalele sunt utilizate pentru a fixa și susține ușile sau piesele de mobilier. Ele sunt realizate în diferite modele și forme. Acestea pot fi de tip: balama aplicată, semiaplicată, de unghi, încadrată, bandă, balama de culisare, balama de masa sau de geam etc.

Zăvoarele sunt un sistem de închidere pentru uși. Ele sunt folosite pentru a imobiliza canatul secundar al ușii de interior sau de exterior. Cele mai multe modele de zăvoare sunt fabricate din oțel. Zăvoarele sunt de mai multe tipuri, zăvoare cu buton, zăvoare cu levier și zăvoare verticale.

Broasca este sistemul de închidere. Butucul este o parte componentă a broaștei, fără butuc broasca nu funcționează. În broască se pot monta mai multe tipuri de butuci.

Broasca de ușă este formată din trei componente și anume broasca sau sistemul de închidere, cilindru sau butuc, sild și mâner.

Există mai multe tipuri de broaște realizate după anumite standarde. La o ușă nu se poate potrivi orice tip de broască.

Pentru ușile de la intrare trebuie aleasă o broască care are o funcționalitate pe termen mult mai lung față de broaștele ușilor de interior. În funcție de materialul din care este confecționată broasca acesta oferă calitatea ei.

Ferestele și ușile sunt mecanisme realizate pentru a oferi siguranță, protecție și confort. Elementele de feronerie sunt componentele esențiale care pun în funcțiune ușile și ferestrele.

Produsele de feronerie de calitate bună sunt prelucrate din materiale durabile care au o rezistență ridicată la coroziune și sunt create pentru a permite montarea lor în mod manual și în cel mai ușor mod.

Cei mai buni producători de feronerie vin cu cele mai noi produse realizate la standarde europene de calitate. Gama produselor de feronerie este largă pentru a face față cerințelor pentru care au fost create.

Specialiști recomandă de a se investi întotdeauna în produse de feronerie de calitate superioară.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here