Ce se întâmplă dacă cineva moare în avion în timpul zborului? Mărturisirile unei stewardese!

Nu s-a întâmplat de multe ori ca o persoană să moară în timpul unui zbor cu avionul, însă acest lucru nu înseamnă că însoţitoarele de zbor nu sunt instruite pentru astfel de cazuri.

persoana-deces-avion

Potrivit mărturisirilor unei stewardese, personalul de la bordul avionului este instruit să acorde primul ajutor, chiar dacă nu au competenţele unui doctor şi nu pot confirma, oficial, că o persoană a murit.

Mai mult decât atât, companiile aeriene au contracte cu anumite clinici medicale, iar dacă persoanele se simt rău în timpul zborului, piloţii sau însoţitorii de zbor iau legătura cu medicii de la sol, care îi îndrumă. În plus, în avion există aparatură medicală şi un defibrilator extern automat.

Potrivit stewardesei, dacă o persoană moare în avion, aceasta nu trebuie mutată de pe scaun, iar cadavrul va fi acoperit cu o pătură. Însă, aceasta a spus că la unele cursuri i s-a spus că este mai bine ca persoana decedată să fie pusă cu capul şi mâinile pe măsuţa scaunului, ca şi cum ar fi adormit, pentru ca restul pasagerilor să nu se simtă inconfortabil.

Dacă, totuşi, pasagerii nu se simt confortabil şi sunt deranjaţi că lângă ei se află o persoană care a murit, echipajul de la bordul avionului trebuie să mute decedatul într-un loc în care nu deranjează pe nimeni şi să-l acopere cu o pătură.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here