Ce să iei cu tine în vacanţă?

 Se întâmplă uneori că luăm cu noi jumătate de casă pentru câteva zile de vacanţă. Cu toate că ne dorim o escapadă cât mai lejeră, fără prea multe griji, doar pregătirea bagajelor cât timp şi efort ne ia.

Bagaje Vacanta

Clar că bagajele nu trebuie să fie ca un mic colet România-Anglia, da nici ca un dulap, în ele trebuie să ne punem lucrurile de primă necesitate, cele fără de care chiar călătoria noastră ar fi imposibilă.

De asemenea, mai trebuie să avem grijă să nu uităm de cele mai importante lucruri. De multe ori acestea sunt chiar cele mai stricte, pentru că ne gândim că de ele chiar nu ne facem griji,  pentru că sunt indispensabile și nu aș putea uita de așa ceva. Dar sunt cazuri când ţi-ai pus în geanta de călătorie 3 rujuri şi ai uitat de bilet, de aceea şi aici este nevoie de o prioritizare.

Ca să ne fie mai uşor, am putea diviza cele mai necesare lucruri pentru o călătorie în mai multe categorii:

  1. documente. Aici trebuie să avem chestii ca paşaportul, biletul de călătorie, viza, asigurarea medicală, itinerarul de zboruri, mijloacele de plată – banii, cardurile etc.
  2. haine şi accesorii. Nu luaţi cu voi toată garderoba, este nevoie de câteva haine lejere – tricouri, pantaloni lungi/scurţi, bluze, o haină de ploaie, pălării sau chipiuri, ciorapi, lenjerie intimă, pijama, important să alegei din cele care nu se șifonează. Deja depinde de destinație, dacă mergi la mare, neapărat vei avea nevoie de costum de baie, ochelari de soare și  prosop de plajă. Din încălțăminte – sandale, șlapi, adidași.
  3. igiena. Ne referim la gel de duș, aparat de ras, piepten, șampon, săpun, creme de protecție, pasta și periuța de dinți. Femeile, evident că au nevoie de mai multe lucruri ce țin de cosmetică – trusa de machiaj, demachiante și nelipsitele absorbante. Chiar dacă, conform calculelor tale nu vei avea nevoie de ele, mai bine să le ai la îndemână.
  4. electrocasnice – doamne ferește, nu avem în vedere televizoare și mașini de spălat. Ia-ți telefonul mobil și un încărcător, aparatul foto, o lanternă, baterii suplimentare, căști, laptopul – cine nu poate fără el, dar mai bine ar fi să-l lăsați acasă și să profitați din plin de vacanță
  5. sănătate – ar fi bine să aveți la îndemână și câteva lucruri din seria asta, cum ar fi – spray anti-insecte, pansamente, pastile de alergii, analegezice, pastile pentru rău de mișcare.
  6. altele. Aici am include câteva lucruri suplimentare care ar fi binevenite în vacanța ta, cum ar fi o carte, un pix și un carnet, în care să îți notezi lucruri importante legate de călătorie: cană termoizolantă, pungi din plastic pentru lucrurile folosite (haine murdare), mască pentru ochi, ca să dormi mai bine în caz că vei avea un drum lung, un ruscsac gol, în care să pui cele necesare când ieși la plimbare sau la plajă etc.

Te îndemnăm ca să nu uiți ceva foarte important acasă, să îți faci din timp o listă de lucruri pentru călătorie, aceasta te-ar scuti de emoții în plus. Să lași puțin loc în bagaj pentru ca să îți încapă ceea ce vei lua de acolo, la întoarcere, pentru că, neapărat vei lua ceva specific locului în care mergi.

Foarte important! Să vii cu multe impresii plăcute, pe ele nu trebuie să le cari în bagaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here