Benzile dublu adezive: structura, proprietățile componentelor şi avantajele acestora

Activitățile casnice, cele industriale, industria tipografică, imprimarea etichetelor si a ambalajelor produselor supuse comercializarii sunt în stransă legatură si depind, în foarte mare măsură, de folosirea tipurilor moderne de benzi dublu adezive.

Benzi Dublu Adezive

Utilizate într-un mod insignifiant acum mai bine de 15 ani, benzile au cunoscut cea mai impresionantă ascensiune dintre toate produsele industriale, apărute la nivel național sau internațional.

Materiale adezive profesioniste care permit folosirea benzilor în domenii de activitate multiple

Cu siguranță, materialele adezive care intră, în mod obligatoriu, în componența produselor de ultimă generație contribuie la o mai buna fixare și lipire a diverselor obiecte care se regăsesc în locuința fiecăruia dintre noi. Fie că ne dorim să montăm și să fixăm temporar sau permanent o oglindă pe perete, ori o mocheta pe pardoseala, noile benzi dublu adezive sunt cea mai bună alegere.

Benzi dublu adeziveViabilitatea opțiunii nu rezidă numai din multiplele întrebuințări si utilitatea practică pe care benzile le dezvoltă în activitățile cotidiene, cât mai ales dintr-un raport preţ/calitate favorabil atât comerciantului, dar și consumatorului.

Benzile sunt extrem de eficiente în momentul în care dorim să agățăm un tablou pe perete, să acoperim câteva găuri minuscule din diversele colțuri ale casei. Mai mult, datorită excelentelor proprietăți adezive, confirmate de către producători și certificate de către experți, rolul acestora a fost extins. Astfel, întrebuințarea benzilor simplu sau dublu adezive se face în condiții de maximă performanță, producătorii ajustându-le caracteristicile pentru a corespunde exigențelor cerințelor unor aplicații industriale realizate la nivel european, dar și pentru a fixa cât mai bine garniturile și accesoriile obiectelor electrocasnice.

Benzile dublu adezive, transparente sau nu, fac parte dintr-o categorie respectată de materiale cu o putere mare de imprimare a etichetelor și de ansamblare a parților componente a ambalajelor produselor alimentare și nealimentare.

Benzile dublu adezive au o structură omogenă, ideala pentru diferite suprafețe

Pentru a deveni soluții viabile, care să respecte rigorile normative, cât și exigen’ele potențialilor beneficiari, benzile dublu adezive se caracterizeaz[ printr-o structură omogenă, fiind alcătuite din patru straturi multi-func’ionale. Pe lângă cele două straturi adezive, unul aflat pe partea interioară, celălalt pe suprafața exterioară inferioară a materialului, celelalte două straturi componente (liner-ul și carier-ul), joacă un dublu rol, de susținere și de căptușeală.

Banda Dublu AdezivaPotrivit indicațiilor specialiștilor, stratul adeziv poate fi aplicat pe una sau chiar pe ambele părți ale stratului de susținere. În funcție de suprafețele ce se doresc a fi aplicate, producători au lansat modele extrem de variate de benzi. Unele tipuri au la bază spumă mai groasă, care să ajute la obținerea unei aderențe sporite pe suprafețele poroase, iar altele sunt confecționate dintr-o peliculă subțire, cu proprietăți văscoelastice, capabile să asigure o dispersie optimă a tensiunii.

Căptușeala, care acoperă sistemul adeziv, este considerată de către specialiști drept cel mai important element pentru procesul de aplicare și îndepărtare.

Alegerea potrivită a benzilor dublu adezive este influențată de o sumedenie de factori. Scopul pentru care banda urmează să fie utilizată, suprafețele sau materialele care urmeaza sa fie conectate, gradul de rezistență a conexiunii sunt elemente primordiale care urmează să fie luate în calcul de către viitorul client în momentul achiziției produsului potrivit.

Tipurile de carier al benzii dublu adezive, definit de catre experți ca fiind suportul pe care se aplică adezivul, se diferențiază în funcție de materialul folosit și de grosime. Astfel, suportul poate fi din material textil, hârtie sau sintetic (burete ori poliester).

Liner-ul, stratul protectiv al benzii, confecționat din hartie siliconată, sau polipropilenă, se aplică deasupra acesteia.

Procesul de aplicare și fixare se realizează extrem de rapid și practic, pe partea posterioară a obiectelor, fiind foarte convenabile, în special în cazul fixării obiectelor decorative sau pentru lipirea posterelor.

Așadar, benzile dublu adezive sunt percepute ca o invenție viabilă, ingenioasă și inteligentă, atât de catre consumatori, cât și de către experți. Foliile aplicate oferă incăperii un aspect estetic plăcut, permit realizarea unor lucrări de artizanat originale și un decorarea atractivă a casei. Manipularea lor se realizează foarte ușor, fără a necesita cunoștințe tehnice de specialitate, în timp ce tehnicile de montaj nu produc deterioarea suprafețelor pe care foliile se aplică.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here