Beneficiile acidului lauric pentru corp

Acidul lauric găsit în cantităţi mari în uleiurile de nucă de cocos şi în miezul de palmier, este considerat o acumulare de grăsimi saturate sănătoase deoarece este o trigliceridă cu catenă medie.

Acidul Lauric

Acidul lauric este foarte uşor de absorbit de către organism şi are asociate o serie de beneficii pentru sănătate şi poate ajuta şi la pierderea în greutate.

Trigliceridele cu catenă medie sau acizi graşi, cum ar fi acidul lauric, sunt caracterizate printr-o structură chimică specifică, care permite corpului să le absoarbă întregi. Acest lucru le face mai uşor de digerat, iar corpul le procesează ca şi cum ar fi hidraţi de carbon, iar acestea sunt folosite ca sursă de energie directă.

Acidul lauric poate reduce nivelul colesterolului din organism. În timp ce cele mai multe grăsimi saturate contribuie la acumularea de colesterol în corp, aceste uleiuri te pot ajuta la scăderea nivelului colesterolului din sânge. Mai mult decât atât, acidul lauric nu este asociat cu colesterolul în produsele alimentare cum ar fi uleiul de palmier sau uleiul de nucă de cocos, deoarece acestea sunt derivate din plante.

Aceste uleiuri care conţin acid lauric se pot folosi şi pentru gătit. Aroma sa dulce cu gust de nucă îl face perfect pentru deserturi, poate fi adăugat la piure sau la supă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here