Articolele pirotehnice – reguli de utilizare

Artificiile, petardele și pocnitorile au fost folosite și în trecut, dar și în prezent pentru a celebra diferite evenimente speciale, precum Crăciunul, Anul Nou sau chiar zile de naștere. Acestea creează un adevărat spectacol de lumini, culori și sunete care unește oamenii într-un moment d efericire, făcându-i să celebreze împreună un eveniment special.

Artificii

Producătorii în acest domeniu oferă o gamă diversificată de focuri de artificii și petarde atât pentru organizatorii de evenimente, cât și pentru cei care doresc să îi surprindă pe cei dragi cu un adevărat spectacol de lumini.

Criteriile care trebuie luate în considerare în achiziționarea produselor pirotehnice

Focurile de artificii și petardele puse spre vânzare trebuie să corespundă normelor de securitate, unor cerințe bine stabilite, impuse de lege.

Deoarece artificiile se încadrează în categoria de materiale explozibile, majoritatea comercianților vând produsele pe baza unor criterii care sunt obligați prin lege să le respecte pentru protecția consumatorilor. Este foarte important să cumpărăm petarde doar de la firmele acreditate și nu de la persoanele neautorizate, care fac comerț la negru.

Petardele și artificiile de vânzare, de calitate bună se pot folosi în siguranță de către cel care le declanșează. Acestea pot fi mânuite în siguranță, fără incidente neprevăzute, iar cei care participă la spectacol sau evenimnt se pot bucura cu adevărat de atmosfera creată. Toate produsele comercializate trebuie să îndeplinească cerințele legislației impuse în UE. Acest lucru se aplică și la produsele din această categorie.

Este bine de știut că firmele acreditate, care vând petarde, nu comercializează produsele la copii sau adolescenți. Persoana care cumpără petarde trebuie să aibă vârsta împlinită de 18 ani, acest lucru fiind impus prin lege.

Folosirea acestor materiale trebuie făcută doar pe baza instrucțiunilor de pe cutiile și ambalajele acestora, pentru a evita provocarea accidentelor de orice fel.

Petardele se folosesc doar în locuri special amenajate, astfel încât folosirea lor în spații necorespunzătoare poate duce la încălcarea legii dar și la punerea în pericol a populației. În spațiile închise este interzisă folosirea articolelor pirotehnice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here