Alăptarea la sân vs. hrănirea cu lapte praf a bebelușilor

Există diverse păreri privitor la hrănirea bebelușilor cu lapte praf, așa-numita formulă de lapte praf. Sigur că nimic nu se compară cu laptele matern, dar există situații în care este imposibil că mamele să își alăpteze copiii. Atunci ce este de făcut?

Lapte Praf

Trebuie să știi că există o mulțime de formule de lapte praf pentru sugari, care au un conținut bogat de fier, calciu și vitamine, așa cum este Hipp lapte praf. În cazul laptelui matern, existența acestor nutrienți depinde, în mare parte, de aportul alimentar al mamei, lucru care impune, desigur, o dietă mai strictă în ceea ce o privește pe aceasta. De asemenea, conținutul de nutrienți fortificați ajută la combaterea anemiei la copii, lucru care reprezintă un alt avantaj al hrănirii cu lapte praf.

De unde știi dacă bebelușul tău primește suficient lapte matern?

Dacă sunteți îngrijorată de faptul că s-ar putea să aveți o cantitate scăzută de lapte, discutați cu medicul. Iată trei semne liniștitoare că bebelușul tău primește suficient lapte matern:

  • Creștere adecvată în greutate. Medicul va cântări copilul la controale periodice pentru a-i monitoriza creșterea. După unele pierderi inițiale în greutate în primele cinci zile, bebelușul ar trebui să ia între 14 grame și 28 grame pe zi în primele trei luni și 14 grame pe zi între 3 și 6 luni.
  • O mulțime de scutece umede și murdare. După primele zile, copilul trebuie să aibă cel puțin șase scutece ude, și trei sau mai multe scaune, într-o perioada de 24 de ore.
  • Alăptare frecventă, productivă. Într-o perioada de 24 de ore, așteptați-vă să alăptați de cel puțin opt până la 12 ori în prima lună și de cel puțin șapte ori după aceasta. Auzind copilul înghițind este un indiciu bun că acesta se hrănește cu lapte.

Câteva semne că bebelușul are nevoie de formulă de lapte praf pentru creștere

Vorbește cu medicul dacă ai nelămuriri legate de creșterea în greutate a bebelușului sau obiceiurile alimentare. Iată câteva simptome care justifică apelarea la lapte praf :

  • Pierderea în greutate mai mult decât normală la un nou-născut. Bebelușii pierd până la 10% din greutatea lor la naștere în primele 5 zile de viață. Până la 2 săptămâni, acestea ar trebui să revină la greutatea lor de la naștere.
  • Mai puțin de șase scutece umede într-o perioada de 24 de ore, odată ce copilul are 5 zile.
  • Nervozitate sau letargie, de cele mai multe ori.
  • Ședințe de alăptare foarte scurte sau foarte lungi. Dacă copilul tău deseori alăptează mai puțin de 10 minute sau mai mult de aproximativ 50 de minute, poate însemna că nu primește suficient lapte.

Când poți începe să folosești formulă de lapte praf?

Oricând. Cu toate acestea, medicii recomandă să așteptați până când copilul dvs. are cel puțin 3 săptămâni, pentru a avea timp să va obișnuiți cu alăptatul. Astfel, o sticlă ocazională de formulă cu lapte praf nu poate dăuna cu nimic. Dacă există o problema medicală, cum ar fi creșterea inadecvată în greutate sau consumul scăzut de lapte, medicul poate recomanda suplimentarea cantității de lapte praf.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here