A fost realizat clasamentul celor mai bune universități din lume. România, patru prezenţe în top!

Deşi anul 2017 încă nu a venit, U.S. News & World Report a realizat pentru anul viitor topul celor mai bune universităţi din lume. Deşi cele mai multe universităţi din top sunt din Statele Unite ale Americii, România are patru prezenţe.

universitatea-din-bucuresti-top

Din ţara noastră, în topul celor mai bune universități din lume şi-au făcut loc Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Cu un scor general de 48 de puncte din 100, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca ocupă locul 569 din acest top în care sunt incluse 1.000 de universități din lume. Universitatea București se află pe locul al doilea dintre unitățile de învățământ din România, aceasta fiind în top pe poziția 733, cu 42,9 puncte, notează Agerpres. Urmează Universitatea Politehnică din București, pe locul 750 în top, cu 42,4 puncte, și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, pe treapta 996, cu 33,5 puncte.

Pe primul loc în Topul celor mai bune universități din lume din 2017 se află Universitatea Harvard din Statele Unite, cu un scor maxim de 100 de puncte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here