95 Mbps și 26 Mbps, vitezele medii de download la internet fix şi mobil în România

Pe parcursul anului 2016, utilizatorii de internet din România s-au bucurat de viteze medii de descărcare de 95 Mbps pentru internet fix și 26 Mbps pentru internet mobil, conform statisticilor privind calitatea serviciului de internet fix și mobil din România, actualizate pe netograf.ro.

viteza internet romania

„Calitatea serviciului de internet din România este deja celebră în lume. Asta nu înseamnă însă că nu există loc de îmbunătățire. Comparativ cu anul 2015, în anul 2016 viteza medie de download experimentată în mod real de utilizatorii de internet fix din România a crescut cu aproximativ 78%, în timp ce viteza medie de download date internet mobil a înregistrat o creștere de 35%”, a spus Eduard Lovin, Director Executiv Reglementare ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii).

ANCOM realizează, prin intermediul aplicației netograf.ro, statistici trimestriale și anuale privind calitatea serviciului de acces la internet fix și mobil din România, printre care și vitezele medii de descărcare a datelor, așa cum au fost acestea experimentate de fiecare utilizator care a efectuat măsurători prin intermediul aplicației, separate în funcție de operator.

statistici netograf

Testele efectuate pe netograf.ro arată că în anul 2016 utilizatorii români au experimentat viteze medii de download date internet fix și mobil în creștere la nivel național, comparativ cu anul 2015. Astfel, viteza medie de download date internet fix a ajuns de la 53,2 Mbps, la 94,95 Mbps (+78,4%), iar viteza medie de download date internet mobil a crescut de la 19,2 Mbps, la 25,9 Mbps (+34,7%).

Totodată, se constată o creștere și în ceea ce privește viteza medie de upload, de aproximativ 46%, de la 53,9 Mbps la 78,8 Mbps pentru serviciile fixe, respectiv de aproximativ 23%, de la 8,39 Mbps la 10,32 Mbps pentru serviciile mobile.

Statisticile pentru internet fix și mobil au fost generate de netograf.ro pe baza unui număr de peste 182.500 de teste efectuate de utilizatori în anul 2016, care au fost validate și utilizate în procesul de generare a statisticilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here